• Informacje na temat:

    pasta z wedzonego boczku

Przepisy na temat: pasta z wedzonego boczku
  • ...30-40 dkg gotowanego lub wędzonego boczku; 1 słoiczek chrzanu; 10 jajek...

  • Bób w sposób nieoczywisty

    ...- opisuje Cudny. Składniki potrzebne do przygotowania dania według rodzinnej receptury to: 500 g świeżego bobu, pęczek koperku, 6-8 plastrów wędzonego boczku, garść świeżej bazylii, oliwa z oliwek oraz sól...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ..., posyp parmezanem i zapiecz w 180 st.C. Spaghetti carbonara Składniki: 50 dag makaronu spaghetti,15 dag wędzonego boczku, 3 żółtka, szkl. śmietany kremówki, ząbek czosnku, tarty parmezan lub inny(...) patelni rozgrzewam mocno oliwę i przesmażam na niej pokrojony boczek, cały czas mieszając, aby równo się zrumienił. Następnie do boczku na patelni powoli dolewam połowę śmietany, po czym dodaję drobno...

  • Zupa rybna

    Składniki na 4 porcje: łyżka oliwy 2 plastry wędzonego boczku, pokrojone 2 łodygi selera naciowego, posiekane marchewka, posiekana cebula, posiekana czerwona papryka, pokrojona ziemniak, obrany, pokrojony w kostkę listek laurowy 2 łyżki mąki po 2 szklanki wody i mleka 250 g łososia wędzonego na ciepło puszka kukurydzy koperek, do dekoracji sól, pieprz...

  • Radosna wege twórczość - przyprawa robi różnicę

    ..., uzyskamy nieziemski smak boczku. - Fasola z kurkumą i pieprzem przeniesie nas do Indii, a z dodatkiem kuminu przybliży do kuchni tureckiej lub izraelskiej - wylicza dalej Gubała. Co ciekawe, nie tylko...

  • Nowe przepisy na mielone

    ...solą, pieprzem i cukrem. Zmiksuj na gładko. Do sosu włóż frykadelki. Obłóż ogórkami. Danie udekoruj odłożoną natką. Podawaj z ryżem. Kąski w kołnierzykach z pora i boczku Składniki: 70 dag mielonego mięsa drobiowego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki musztardy 1/2 pora (tylko biała część) 10 plasterków wędzonego boczku 3 łyżki oleju słonecznikowego 2 cytryny 2 łyżki...

  • Żur z przepiórczymi jajeczkami

    Składniki: - 1,5 l wody, olej, - 25 dag wędzonego boczku, - 500 ml zakwasu na żur, - 1 pietruszka, kawałek selera, - 2 ząbki czosnku, 1 cebula, - 125 ml śmietanki kremówki, - łyżka kminku, - łyżka majeranku, - 60 dag ziemniaków, - 10 przepiórczych jajeczek, - 10 pędów szczypiorku, - pasta wasabi (japoński zielony chrzan) Przygotowanie: Ugotuj jajeczka na twardo. Obierz...

  • ...porcja zawiera: 840 kJ/201 kcal Biały chleb z kremem z awokado Składniki na 4 porcje: - 50 g boczku pokrojonego w kostkę, - 50 g czerwonej papryki, - ząbek czosnku, - papryczka chili, - pół...

Artykuły na temat: pasta z wedzonego boczku
  • Wędzone wędliny. Do jakich dań można ich użyć?

    ...absolutnego zera. Otwarta paczka szynki i plastry boczku, którego nie zużyłaś? Nie marnuj ich - pomyśl, jak możesz je wykorzystać. Wykorzystane do ostatniego plasterka Wędliny w plastrach z powodzeniem(...) czekającej w lodówce szynki bądź boczku. Podczas tych szczególnych dni jeszcze bardziej niż zwykle dbamy o jakość serwowanych rodzinie produktów. Jajka od kur z wolnego wybiegu, sernik zrobiony z sera...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Z etykiety: Aromat dymu wędzarnianego

    ...znajdują się m.in.: bukowo-bekonowy, szynki wędzonej, dymu zimnego wędzenia (przeznaczony do boczku i szynki surowej) lub grill flavour charakterystyczny dla mięsa grillowego oraz tłuszczu. Mogą...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Makaron plus grzyby

    ...z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Tym co kochaja kluchy ...

    Naturalnie chodzi o wloski makaron zwany pasta lub spaghetti.  Dzis w Italii San Martino ( czyli swietego  Marcina ). Slodkosci nie ma ale jest to swieto...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    ...i jajkami przepiórczymi Składniki: 1kg wędzonych kości wieprzowych, 2 litry wywaru drobiowo-cielęcego, 80 g wędzonego boczku, czosnek, 2 cebule, młoda marchewka, 1 por (białe części), 1 seler...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...