• Informacje na temat:

    pasta z twarożkiem

Przepisy na temat: pasta z twarożkiem
  • Pasta z awokado

    ...widelcem, obficie skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z papryką (ewentualnie także z chili), bazylią, łyżeczką oliwy z oliwek oraz, jeśli chcesz, z twarożkiem. 2. Pastę dopraw do smaku solą oraz...

  • Wypróbowany przepis na "Pasta z makrelą i twarożkiem"

  • Gofry z twarożkiem

    Dzieci je uwielbiają.

  • Pasta jest słodka, lekko orzechowa, migdałowa. Sama w sobie może być mdła, ale w połączeniu z serem jest genialna. Myślę, że jeśli ktoś lubi takie orzechowe smaki to powinien jej spróbować. W rogalikach dobrze uzupełnia się ze smakiem twarożku. Królową zawijania rogali nie jestem, więc wychodzą wątpliwie estetycznie jeśli skupiać się na ich "rogalikowatości", ale rekompensują swój wygląd smakiem.

  • Kolorowe pasty kanapkowe

    Chcesz urozmaicić codzienne śniadania? Zamiast kanapek z szynką i serem podaj kromki posmarowane warzywnymi pastami. Są pyszne, niedrogie i łatwo można w nich przemycić sporą porcję witamin potrzebnych nam na cały dzień.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pomidory z twarożkiem"

  • Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

    Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

  • Wypróbowany przepis na "Gofry z twarożkiem"

  • Trójkolorowe kanapki  z pikantną pastą rybną

    ...1. Odlej sos z tuńczyka. Ogórki i jajka posiekaj (pół jednego białka odłóż do dekoracji). W misce wymieszaj rybę, ogórki, twarożek, jajka i musztardę. Przypraw solą. 2. Kromki przytnij do kształtu rybek. Posmaruj pieczywo przygotowaną pastą. Złóż razem po dwie, tak aby na górnej pasta była na wierzchu. 3. Marchewki obierz, umyj i pokrój wzdłuż w cieniutkie plasterki. Ułóż je na wierzchu...

  • Oryginalna, szybka przystawka o zaskakującym smaku.Przepis usłyszany w radio.

Artykuły na temat: pasta z twarożkiem
  • Pasta do chleba z pieczarkami

    Idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek śniadaniowych. Będzie idealnym urozmaiceniem!

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Twarożek i spółka

    ...najdroższa pasta Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wstążki z cukinią i mozzarellą di bufala oraz o wyższości mozzarelli słów kilka.

    Suppli al Telefono, które tutaj już pokazywałam. Mozzarella to przede wszystkim « pasta filata » jak i jej mniej znane kuzynki : provolone, scarmorza i burrata.   Smacznego lata !

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Jak sie w domu robi ser.... pecorino i ricotta

    Dzisiaj chcialam wam opowiedziec, jak sie w domu robi ser. Taki prawdziwy a nie zaden tam twarozek ze zsiadlego mleka. Wloski - pyszny zreszta ser owczy...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...

  • Przysmaki z sera

    Dzieci najchętniej wybierają słodkie twarożki. Być może dlatego, że nie znają smaku innych. Spróbuj to zmienić, proponując smykowi różnego rodzaju serowe specjały.

  • Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprzeciętny wpływ na zdrowie sprawia, że może być istotnym elementem diety także dla mięsożerców. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, iż jedynie mięso może dostarczyć nam protein niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Nic bardziej mylnego. Istnieje szereg produktów pochodzenia roślinnego, które również doskonale sprawdzą się w tej roli. Jednym...