• Informacje na temat:

    pasta z twarogu z rybą z puszki

Przepisy na temat: pasta z twarogu z rybą z puszki
  • Ekspresowa pasta rybna

    Składniki: 1 średnia wędzona makrela (lub puszka wędzonych sardynek w oleju) 250 g twarogu wiejskiego 1 łyżka śmietany lub mleka 1/2 cebuli zioła do posypania sól, pieprz Przygotowanie: 1. Rybę obierz ze skóry, pozbaw ości. Utrzyj kostkę twarogu z odrobiną śmietany lub mleka. Dodaj drobno posiekaną cebulę i makrelę. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka wówczas dodaj twarogu...

  • Macie nadmiar makreli w oleju i nie wiecie co z niej zrobić ? Chętnie podam wam świetny pomysł na pastę do kanapek, taka pasta nigdy się nie przeje. Ja wymyślam co raz to inną i dzieciaki są bardzo zadowolone uwielbiają te pasty które zrobię a rybę samą z oleju nie bardzo chcą jeść.

  • Po pierwsze – pasta z wędzonego twarogu powstała na podobieństwo pasty z wędzonego dorsza. Taką dorszową pastę na chleb robiła moja mama w latach powszechnego niedoboru. Dorsz – jak wiadomo – jest rybą raczej chudą, a po uwędzeniu – dość suchą. Dziś ryby dorszowate są cenione i podaje się je na wiele smakowitych sposobów. Ale w tatach 70 i 80-tych ubiegłego wieku wędzony dorsz to było raczej podłe jedzenie… Moja mama znalazła cudowny sposób na jego oswojenie, dzięki czemu zwyczajny dorsz stał...

  • Szybka pasta na kolację lub śniadanie.Pasta wyszła bardzo smaczna,polecam:)

  • Coś innego na śniadanko czy kolację.

  • Genialna w swojej prostocie.

  • Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują wędliny. Z twarogiem i makrelą jest smaczna i zdrowa:). W tej wersji jest bardzo sycąca, wystarczy niewielka ilość na pieczywie by nasycić się na długo.

  • Szybka i bardzo prosta pasta. Idealna na śaniadanie i na imprezę.

  • Pyszna ,jeśli lubicie takie połączenia to bardzo polecam,pasta na pieczywie...uwielbiam i myślę ,że i Wy posmakujecie w takim wydaniu. Serdecznie polecam:)

Artykuły na temat: pasta z twarogu z rybą z puszki
  • Konserwy rybne: czy na pewno nie szkodzą?

    Przed zamknięciem do puszki ryba jest poddawana tzw. obróbce termicznej, co zmniejsza jej wartość odżywczą. Jest też mocno solona, a sól sprzyja nadciśnieniu i nowotworom układu pokarmowego. Zawsze(...) z zanieczyszczonego środowiska.  Konserwanty: Azotyn sodu E250 przyczynia się do nowotworów. Difosforan disodowy E450 powoduje tycie i nadciśnienie. Toksyczny dla chorych na nerki. Zdrowa pasta...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF/Picsel Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć...

  • Zdrowa przekąska dla ucznia

    ...być pasta z tuńczyka. Aby ją przygotować potrzebne będą: 1 mała puszka tuńczyka, 1 łyżka stołowa majonezu, 1 łyżeczka masła, 100 gramów twarogu, 1 drobno posiekana łodyga selera, 1 drobno posiekana...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...twojej skóry i włosów. Zahamujesz też cellulit. Przykładowy jadłospis: Śniadanie: Pół bułki grahamki z łyżeczką masła, łyżką białego twarogu i siekanym szczypiorkiem. II Śniadanie: Miska(...) różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...twojej skóry i włosów. Zahamujesz też cellulit. Przykładowy jadłospis: Śniadanie: Pół bułki grahamki z łyżeczką masła, łyżką białego twarogu i siekanym szczypiorkiem. II Śniadanie(...): Salaterka różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...orkiszowa, pasta z połowy makreli i twarogu. Szklanka kefiru 2 proc. tłuszczu. Niedoczynność tarczycy Praca gruczołu tarczycy polega głównie na wytwarzaniu i uwalnianiu do krwi bardzo ważnych dla(...) meksykańska: cztery łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka odsączonego z zalewy naturalnej, po pół strąka pokrojonej, żółtej i zielonej papryki, pomidor. Dopraw ziołami np. prowansalskimi...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...