• Informacje na temat:

    pasta z ryby i twarogu

Przepisy na temat: pasta z ryby i twarogu
  • Bułka z awanturką

    Awanturka to pasta na bazie twarogu i ryby. Jest smaczna, prosta w przygotowaniu i niedroga.

Artykuły na temat: pasta z ryby i twarogu
  • Skandynawska dieta przyspieszy metabolizm

    Stawia na ryby i ich zdrowe tłuszcze, zakazuje jedzenia białego chleba i makaronu. Dzięki temu przyspiesza spalanie tłuszczu i gwarantuje, że stracisz nawet 2 kg w ciągu tygodnia.

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Konserwy rybne: czy na pewno nie szkodzą?

    ...puszek. Przenika z niej do żywności, powodując m.in. zaburzenia hormonalne.  Rtęć: Do konserw trafiają ryby różnego pochodzenia, nie zawsze pierwszej jakości. Duże okazy mogły skumulować sporo rtęci z zanieczyszczonego środowiska.  Konserwanty: Azotyn sodu E250 przyczynia się do nowotworów. Difosforan disodowy E450 powoduje tycie i nadciśnienie. Toksyczny dla chorych na nerki. Zdrowa pasta...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Nowoczesna kuchnia rybna według Ewy Wachowicz

    ...- Nieraz już w moim programie robiłam wędzone ryby czy mięso. Lubię od czasu zabawić się w wędzenie - te słowa Ewy Wachowicz oznaczają, że tym razem poznamy przepisy z wykorzystaniem ryby wędzonej. To nowoczesna kuchnia rybna w wykonaniu prowadzącej program "Ewa gotuje". Pierwszą potrawą będzie awanturka z wędzonym karpiem, czyli pasta z ryby i twarogu, podana na kromkach wiejskiego chleba...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Dietetyczne gwiazdy

    ...zboża, podkręca metabolizm. Pomysły na bogate w wapń śniadanie ● Szklanka jogurtu naturalnego 2 proc. z łyżką zmielonego sezamu niełuskanego. ● Pasta ze 100 g sardynek w pomidorach oraz pęczka natki pietruszki. ● Plaster twarogu posypany mielonymi migdałami i szklanka mleka 2 proc. Ile wapnia potrzebujesz? Dla pań w wieku 18-50 lat zalecana dzienna ilość wapnia to 1000 mg. Można ją zwiększyć...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Dieta śródziemnomorska wzmocni twoje serce

    .... Poznaj zasady Produkty zalecane w diecie śródziemnomorskiej to: Owoce i warzywa: powinny znaleźć się w każdym z twoich pięciu posiłków. Są źródłem błonnika i witamin. Ryby: spożywaj je 3-4 razy w tygodniu. Są bogate w NNKT, które obniżają ciśnienie, poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych. Ryby piecz w folii aluminiowej, gotuj na parze, grilluj z ziołami. A co z mięsem? Wystarczy...

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...