• Informacje na temat:

    pasta z lososia z zoltkiem

Przepisy na temat: pasta z lososia z zoltkiem
Artykuły na temat: pasta z lososia z zoltkiem
  • Co jeść, by odbudować złamane kości?

    Potrzebna jest też witamina D.  Znajdziesz ją w rybach morskich (np. makreli, łososiu, sardynkach, szprotkach), migdałach, siemieniu lnianym, wątróbce wieprzowej i wołowej, żółtkach jaj. Nie może zabraknąć magnezu i fosforu - występują w mięsie, produktach mlecznych, zbożach, orzechach, jajkach oraz świeżych owocach i warzywach. Śniadanie Pasta z twarożku, wędzonej makreli i natki pietruszki...

  • ​Świąteczne rewolucje

    Szanują kulinarną tradycję, ale nie obawiają się jej zmieniać. Komu raz się to udało, ma apetyt na więcej. Jadwiga, Jolanta i Caroline Radziszewskie, właścicielki cukierni Batida, chcą oswoić nas z wyrafinowaną kuchnią francuską. Świąteczna unia smaków? W Boże Narodzenie wszystko wydaje się możliwe.

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Opasły Tom, wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

  • Dieta dla mocnych i zdrowych zębów

    Piękny, biały i zdrowy uśmiech jest najlepszą wizytówką każdego z nas. Dodaje uroku i pewności siebie, a także odejmuje lat. Właściwa higiena jamy ustnej i regularne wizyty u stomatologa to nie wszystko, aby zapewnić sobie olśniewający uśmiech niczym z reklamy. Bardzo ważna jest także odpowiednia dieta.

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    .... Stąd między innymi w kuchni Kalabrii obecna jest pasta nduja - mieszkanka wieprzowego tłuszczu i pikantnej papryki. Brzmi źle, ale jest absolutnie wspaniałe! Używane na przykład jako baza sosu do...

  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    Od czego zacząć? Zasada pierwsza: musi być oryginalnie i odrobinę wykwintnie, co nie znaczy - drogo. Po drugie - całość sylwestrowego albo karnawałowego przyjęcia najlepiej wcześniej zaplanować (lista zakupów to podstawa!), żeby uniknąć nerwowych przygotowań "za pięć dwunasta". Jeśli zamierzamy bawić się nie w luksusowym hotelu, ale w gronie najbliższych przyjaciół, możemy śmiało zaproponować im podział kulinarnych obowiązków.