• Informacje na temat:

    pasta z kolendry

Przepisy na temat: pasta z kolendry
  • Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą

    Przepis, dzięki któremu bez dalekich podróży można przemycić nieco egzotycznej kuchni indyjskiej w codziennym menu.

  • Jeżeli lubicie zapach świeżych ziół, polecam Wam aromatyczne pesto z kolendry. Świetnie sprawdza się w towarzystwie smażonej rybki.

  • Pasta kanapkowa z awokado

    ...razem z kminkiem i łyżką kolendry. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pastą posmaruj ciemne pieczywo udekoruj plastrem świeżego ogórka i posyp resztą kolendry. 

  • Propozycja na wyraziste, orientalne i bardzo aromatyczne pesto cytrynowe z listkami świeżej kolendry, orzechami włoskimi i delikatną nutką słodyczy. Pesto w wydaniu słodko - kwaśnym świetnie komponuje się z ryżem.

  • Pasta fasolowa curry z pieczoną marchewką

    Pasta, którą możemy się zajadać podczas kolacji ze znajomymi lub w trakcie oglądania ulubionego serialu. Smakuje obłędnie!

  • Proste i pyszne danie. Wariacja na temat klasycznego pesto z bazyli.

  • Grzanki z pastą harissa

    Pasta harissa to ostra pasta z papryczek chili. Doskonale łączy się z czosnkiem, kolendrą oraz oliwą.

  • Wiosna w kuchni! I najszybszy przepis na blogu.

  • Kanapka z pastą śliwkową i pieczonym indykiem

    Składniki na 2 porcje: Pierś z indyka (ok. 300 g) 10 śliwek kalifornijskich 1 łyżka świeżego imbiru Sól, pieprz 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kuminu Pasta: ½ szklanki śliwek kalifornijskich 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki dobrego ketchupu 1 łyżeczka sosu sojowego Pieprz Do podania: 4 kromki ciemnego pieczywa pełnoziarnistego...

  • Prosty i szybki przepis na doskonałe i orzeźwiające puree z zielonego groszku. Idealne jako dodatek do mięs i ryby.

Artykuły na temat: pasta z kolendry
  • Pasta kanapkowa z awokado

    Składniki: pomidor, 2 limonki, 3 awokado, pół cebuli, odrobina startego kminku, papryczka chili, 2 łyżeczki świeżej kolendry, sól l pieprz, świeży ogórek. Pomidor obierz ze skórki. Przekrój na pół(...). Wymieszaj z sokiem z limonki i rozgnieć widelcem. Cebulę i oczyszczoną papryczkę chili drobno posiekaj. Wrzuć do miseczki razem z kminkiem i łyżką kolendry. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do...

  • Kolendra to popularna przyprawa i baza do mieszanki curry. Liście kolendry to świetny dodatek do sałatek, sosów i zup, a nasiona nadają się do podkreślenia smaku dań z ryb i mięs. Świeże listki mają piękny, lekko cytrynowy zapach. Czy kolendra ma jakieś zalety poza dodawaniem smaku i aromatu potrawom? Niedoceniana kolendra ma wiele korzystnych właściwości. Fot. 123RF.COM/PICSEL W nasionach kolendry znajdują się woda, tłuszcze, białka, celuloza, sole mineralne oraz olejek eteryczny. Są również...

  • Zaskakujący bób

    Niesamowita jest pasta z bobu, którą przygotowuję jako panierkę do polskiej, młodej baraniny.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Malezyjskie curry z ciecierzycy z garam masalą

    Sposób przygotowania: 1. Dwie cebule, pomidory, imbir i czosnek zblenduj na pastę. 2. Na rozgrzany olej wrzuć liście laurowe, goździki, kardamon i pieprz....

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Zupa nad zupami

    Francuzi na pierwsze danie jedzą zieloną sałatę, włoskie primi piatti to oczywiście pasta, a my, Polacy, nie gęsi i swoją zupę mamy. Jeśli ugotować ją na warzywach, chudym mięsie, bez śmietany, mąki i tłuszczu, będzie to najzdrowsze pierwsze danie na świecie!

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Zrezygnuj z masła. Oto jego krewni

    ...​Nawet nie zauważysz braku masła, gdy posmarujesz pieczywo pysznym domowym smarowidłem, przygotowanym ze zdrowych roślinnych składników. Zajmie ci to zaledwie kilka minut. Pasta, hummus, pesto, przecier... Wybór należy do ciebie.

  • Za oknami skwar, a my głowimy się co podać najbliższym na obiad. Ten wymarzony powinien być lekki, pożywny i pyszny. Fot. materiały prasowe/Pawel Ochman WegenomJeśli dodamy kilka nietypowych składników, które nie tylko będą super przyprawami, ale również dostarczą potrzebnych wartości odżywczych to mamy już prawie pełnię kulinarnego sukcesu. Taki efekt zapewni dodanie już jednej łyżeczki czarnuszki, moringi, babki płesznik, baobabu czy białka konopnego. Wypróbujcie zatem hummus z ćwikłą i...

Zdjęcia na temat: pasta z kolendry
Wideo na temat: pasta z kolendry
  • Kulinarne skarby Portugalii według Bartka Kieżuna

    W kuchni "Dzień Doby TVN" bloger i autor książki "Portugalia do zjedzenia" Bartek Kieżun udowadniał, że portugalska kuchnia jest smaczna. Na początek przygotował śniadaniowe bułeczki pao de deus - tradycyjnie przygotowywane w okolicy 1 listopada. W jego menu znalazły się także: pasta z sardynek, portugalska pomidorowa z kolendrą i ziemniakami oraz zapiekanka z ośmiornicy.