• Informacje na temat:

    pasta z jajek

Przepisy na temat: pasta z jajek
  • Pasta jajeczna

    Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotuj w wodzie z solą na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Możesz też zetrzeć jajka na tarce jarzynowej lub rozgnieść je widelcem. 2. Dymki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Posiekaj drobno białe i zielone części. Dodaj do jajek. Opłucz, pozbaw korzonków oraz  łodyżek i osusz rzodkiewki. Posiekaj je lub...

  • Zdrowa pasta do chlebka :)

  • Pasta z jajek

    Co do pieczywa? Najlepiej pyszna, domowa pasta z jajek!

  • Pożywna pasta na piątkowe śniadanko:)

  • Pasta bezjajeczna - idealna na kanapki

    Pyszna pasta kanapkowa dla wegan. Czarna sól himalajska, czyli kala namak, jest idealna, gdy chcemy uzyskać wegański zamiennik jajek. Jej specyficzny, siarkowodorowy zapach sprawia, że doprawione nią bezsmakowe tofu nabiera smaku jajecznicy lub pasty jajecznej.

  • Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)

  • Pasta z jajek i z suszonych pomidorów

    Sposób przygotowania 1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudzone pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce i dodaj do jajek. Połącz z majonezem i śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany szczypiorek. Ziarna słonecznika upraż na patelni. Przełóż do blendera. Dodaj suszone pomidory odsączone z zalewy, czosnek i przyprawy. Całość zmiksuj na gładką masę.  2. Podgrzane pieczywo tostowe...

  • Uważam,że taka pasta pasuje i na śniadanie i na kolację,jest pyszna:)

  • Pasta jajeczna

    Kanapki z pastą jajeczną wyśmienicie smakują, wyglądają radośnie i kojarzą się z wiosną. Smarowidło jest wyjątkowo łatwe i błyskawiczne w przygotowaniu. Szybko też znika!

  • Pastę z jajek często jadłam w dzieciństwie. Teraz wariantów pasty jajecznej jest bardzo dużo. A że obecnie jest czas na pyszną rzodkiewkę i szczypiorek to połączyłam te kilka składników ze sobą. Do tego chrupiące pieczywo i mamy szybkie, apetyczne śniadanie lub kolację :)

Artykuły na temat: pasta z jajek
  • Kontrowersje zdrowotne związane z jedzeniem jajek

    ...o potrawach, które bez ich udziału obyć się nie mogą, jak choćby staropolski żurek czy włoska pasta alla carbonara. Choć wielu z nas nie wyobraża sobie codziennej diety bez jajek, w ostatnich latach coraz(...) jajek znacząco redukuje to, z czym są one najczęściej łączone na talerzu. Jedzone w towarzystwie boczku, kiełbasy i przetworzonych produktów, z pewnością nie przyczynią się do poprawy naszego zdrowia...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Jajko od skorupki

    ...jogurtu, wypieków, past kanapkowych itp. Wybieraj skorupki jajek zniesionych przez kury z chowu ekologicznego, ponieważ zawierają najwięcej cennych dla zdrowia składników. Kilka dokładnie umytych(...) odpowiada Ci kwaskowy smak kawy, pozbądź się go dzięki skorupkom jajek. Zmielone w młynku lub drobno potłuczone wsyp do kawy przed zaparzeniem i dokładnie wymieszaj. Oczywiście, przedtem przygotuj je...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Do czego przyda się pasta do zębów

    ...i kamienie szlachetne w naszyjnikach.  >>> Pasta pomoże też usunąć nieprzyjemny zapach i plamy. Zobacz na następnej stronie

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Mit: Jajka należy myć zanim włożymy je do lodówki Niektórzy, przed włożeniem jajek do lodówki, myją je pod bieżącą wodą, licząc na to, iż w ten sposób pozbędą się bakterii. Trudno o większy błąd. W ten sposób nie tylko niszczymy naturalną barierę ochronną jajek, ale również możemy bardzo łatwo uszkodzić ich...

  • Pasta i basta!

    ..., jajek i soli. Zrobisz z niego świeży makaron, włoskie ravioli czy lasagne. Wyrobione ciasto zawinięte w folię wytrzyma w lodówce dobę. Stopień trudności: dla średnio zaawansowanych Liczba porcji...

  • Co do magazynowania większości produktów nie mamy wątpliwości. Są jednak takie, które wzbudzają nie lada kontrowersje np. jajka. W jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby były świeże przez długi czas? Fot. 123RF/Picsel Chociaż jajka możemy przechowywać stosunkowo długo, nie możemy robić tego w nieskończoność. Wraz z upływem czasu zmieniają się ich właściwości, smak i wygląd. Kupując jajka w sklepie koniecznie zwracajmy uwagę na datę minimalnej przydatności do spożycia umieszczonej na...

  • Jajka faszerowane guacamole

    Efektowna przekąska w kilka chwil? Polecamy pomysł na jajka faszerowane guacamole- goście będą zachwyceni!

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

Wideo na temat: pasta z jajek
  • Najlepszy sposób na pastę jajeczną

    Pasta jajeczna - jadł ją każdy. Co zrobić, by była delikatna, kremowa i nie sucha? Oto najlepszy sposób na pastę z jajek - już nigdy nie zrobicie jej inaczej!

  • Najlepszy sposób na pastę jajeczną

    Pasta jajeczna - jadł ją każdy. Co zrobić, by była delikatna, kremowa i nie sucha? Oto najlepszy sposób na pastę z jajek - już nigdy nie zrobicie jej inaczej!

  • Najlepszy sposób na pastę jajeczną

    Pasta jajeczna - jadł ją każdy. Co zrobić, by była delikatna, kremowa i nie sucha? Oto najlepszy sposób na pastę z jajek - już nigdy nie zrobicie jej inaczej!