• Informacje na temat:

    pasta z boczku do pieczywa

Przepisy na temat: pasta z boczku do pieczywa
  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...słodko-słone szaszłyki i połączyć suszoną, soczystą wiśnię z opieczonym, chrupiącym boczkiem? Goście docenią pyszną przystawkę Składniki: 10 plastrów boczku 100 g wiśni soczystej np...

  • Jajka trzeba jeść

    ...na maśle lub z dodatkiem tłustego boczku podwyższają poziom cholesterolu. Kuracja na osteoporozę Wapń ze skorupki jaja wzmacnia kości i jest dobrze przyswajany przez organizm. Wysuszona...

  • Kanapki mogą być pożywnymi daniami lub eleganckimi przekąskami, mogą służyć szybkiemu zaspokojeniu głodu lub cieszyć wyrafinowane podniebienia wykwintnym smakiem. Wszystko zależy od pieczywa i od(...), - kminek, - 4 listki sałaty, - 4 kromki pieczywa z pestkami dyni Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, dobrze ubić. Rzodkiewkę pokroić w słupki, szczypiorek drobno pokroić...

Artykuły na temat: pasta z boczku do pieczywa
  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    ...je prosto z opakowania przy pomocy pokrojonych wcześniej warzyw lub pieczywa. Zaletą takich przekąsek jest to, że nie psują się zbyt szybko i dostarczają organizmowi wody. Wytrawne(...), mąki, mleka i masła, można dodać niemal wszystko: kawałki wędlin (szynki, boczku, salami, kabanosów) lub mięsa (kurczaka, wołowiny), sery (żółte, pleśniowe) i kawałki warzyw (papryki, pomidora bez...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Jajka trzeba jeść

    ...sprzyja rozwojowi miażdżycy. Zwróćmy natomiast uwagę, jak przygotowujemy jajka. Na miękko gotujmy je 5 minut, na twardo - 10 minut. Niestety, jajka smażone na maśle lub z dodatkiem tłustego boczku...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Miasto otwarte

    ...macami i innymi tradycyjnymi rodzajami pieczywa. W koszernych knajpkach, np. Antico Forno Cordella (Piazza Costaguti 30), podaje się przysmak rzymskiej kuchni żydowskiej, czyli smażone karczochy alla(...) średnia wieku to 30 plus, więc nie czujemy się jak na studniówce. Pasta i deser Kuchnię w stylu rzymskim wyróżnia czystość smaku i szlachetna prostota dań. Gaetano mieszkający w Rzymie od 10 lat...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Jak rozpoznać ten najlepszy i najzdrowszy? Fot. 123RF/Picsel Stojąc przed półką z pieczywem, możemy być naprawdę skołowani. W końcu piekarnie oferują nam obecnie tak wiele rodzajów chleba, że trudno zdecydować się na jeden konkretny. Oczywiście, najważniejszym kryterium, jakim zazwyczaj się kierujemy, jest smak. Ale co jeszcze powinniśmy wziąć pod uwagę? Który chleb najbardziej pozytywnie wpływa na nasze zdrowie? Zdrowy chleb czyli jaki?...

  • Pokochaj mascarpone

    ...smażonego boczku i posyp szczypiorkiem. Ziemniaki można też pokroić w talarki, zalać mieszanką mleka, mascarpone, soli, pieprzu i zielonej cebulki. Zapiekankę piecz 25 minut, aż ser na wierzchu będzie...

  • Nie od dziś wiadomo, że ciemne pieczywo należy do najzdrowszych i najbardziej wartościowych. Jak je zrobić w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Jak wskazują statystyki, spora część Polaków najczęściej sięga po jasny chleb pszenny. Posiada on niewiele błonnika, przez co, jedzony w nadmiarze, może tuczyć. Właśnie z tego względu coraz więcej osób decyduje się na zastąpienie go znacznie zdrowszym pieczywem razowym. Zdecydowanie najzdrowsze jest pieczywo żytnie razowe, powstające z pełnego...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...kapusty ukwaszonej w całości. Zagórska zupa ziemniaczana Składniki na 5-6 porcji: 70 dag ziemniaków, 1 duża marchewka, 1 mała pietruszka, 2 średnie cebule, 10 dag wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...