• Informacje na temat:

    pasta tom kha

Przepisy na temat: pasta tom kha
  • Krem z pieczonej dyni hokkaido z chrupiącą krewetką

    ...około 6 minut, w temperaturze 150°C. Cebulę obieramy, kroimy w cieniutkie pióra i na odrobinie oleju karmelizujemy, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy przecedzony wywar warzywny, pastę tom kha...

  • Zupa tajska na mleku kokosowym moze byc w wersji z kurczakiem lub z tofu

  • Kokosowy zawrót głowy - kokos w czterech odsłonach

    ...aksamitną konsystencję sosów. Bez mleka kokosowego nie ma kuchni azjatyckiej, a szczególnie aromatycznych azjatyckich zup. Przykład? Kojąca zupa Tom-Kha Gai z krewetkami.  Wiórki kokosowe - nie tylko(...), dostępnych na rynku. Możemy przygotować ją samodzielnie! Potrzebne będą nam wiórki kokosowe oraz woda - wrząca, a także przegotowana, ale ostudzona.  Zupa Tom-Kha Gai z krewetkami Sposób...

  • Bazą tej zupy jest mieszanka imbiru, trawy cytrynowej, liści limonki kaffir, chili oraz sosu rybnego – z gotowania których powstaje pyszny bulion, reszta zależy od Waszej fantazji.

  • To zupa dla spragnionych egzotycznych smaków, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i przyjemnie pikantna!

  • Tom Yum Gai – bardzo popularne danie w Tajlandii. Proste, łatwe i smaczne. Jak to bywa w kuchni tajskiej, wskazane proporcje przypraw, są jedynie orientacyjne, możecie eksperymentować z ich ilością. Bez zbędnych słów, przechodzimy do przepisu.

  • To chyba najpopularniejsza tajska zupa, która w składnikach nie ma mleka kokosowego. Tom Yum oryginalnie podaje się z mięsem lub krewetkami. W moim przepisie zrezygnowałem z mięsa, ale można go dodać.

  • To jedno z najchętniej jadanych dań w Tajlandii. Przybywając do Bangkoku, na Phuket czy do Krabi, nie sposób nie trafić na to danie.

  • Aromatyczna, lekka zupa o delikatnie kwaskowatym smaku. Charakterystyczne dla tej zupy jest brak w składnikach typowego bulionu (warzywnego, mięsnego). Dzięki temu jeszcze lepiej czuć smak pozostałych składników.

  • To jedna z moich ulubionych zup, zajadałem się nią w zaułkach w dzielnicy Pratunam, w Bangkoku w 2018 roku. Niedawno podawałem już przepis na tę zupę, dziś wersja druga przepisu. Różni się on od wersji nr jeden dodaniem bulionu, mleka oraz tajskiej bazylii.

Artykuły na temat: pasta tom kha
  • Tajski rosół Tom Kha Gai

    Jeżeli istnieje bardziej popularne tajskie danie, to nie wiem, co mogłoby nim być. Każdy sądzi, że jest ono niezwykle trudne do zrobienia, ale jak widać, nie mogłoby być prostsze. Ta kokosowa zupa z kurczakiem to „rosół mocy” tajskich babć. To prosty tajski przepis, uwielbiany przez wielu fanów azjatyckiej kuchni, zaś wszytkie składniki są bez trudnu dostępne w sklepach z azjatycką żywnością - mówi Andrew Zimmern.