• Informacje na temat:

    pasta serowa z bialego sera

Przepisy na temat: pasta serowa z bialego sera
  • Biszkopty serowe

    Aż ślinka cieknie na ich widok!

  • Ser w diecie dziecka

    ...sera białego. Najlepsze dla maluchów są serki naturalne. Mogą pojawić się w diecie po 7. miesiącu. Pod warunkiem,że są to serki dobrej jakości, bez dodatku cukru oraz sztucznych aromatów. ● Serek(...) rodowodzie. Powstają na bazie niedojrzewającego sera. Mogą znaleźć się w menu malucha już po 1. roku życia. Mozzarella ma charakterystyczną "elastyczną" konsystencję i łagodny smak, w sam raz dla...

  • Przysmaki z sera

    Warto jeść sery, bo oferują szeroką paletę smaków, a przy tym są bardzo zdrowe. To przede wszystkim bogate źródło wapnia - budulca zębów i kości. W gomółce białego czy krążku żółtego sera znajdziesz także białko potrzebne do budowy komórek, magnez, cynk i witaminę A. Niektóre gatunki sera można wprowadzić do diety dziecka już pod koniec 1. roku życia. Aby maluch upodobał sobie ten rodzaj...

  • Biedronki na serku

    Czas ok. 10 min; porcja – 190 kcal.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • Pomidorki na serku

    Składniki: 20 dag białego sera 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego kilka łodyżek szczypiorku 12 okrągłych krakersów po 12 pomidorków koktajlowych lub zwykłych pomidorów czarne oliwki sól, pieprz Przygotowanie: 1. Biały ser zmiel lub utrzyj starannie na gładką kremową masę. Dodaj majonez oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Pastę serową dopraw do smaku solą oraz...

  • Przysmaki z ryb

    Pasta rybno-serowa (po 36. miesiącu) SKŁADNIKI: ● 1 kajzerka ● 3 łyżeczki masła ● 100 g wędzonej ryby ● 1 łyżeczka ketchupu  ● 100 g naturalnego serka homogenizowanego ● 1/2 łyżeczki soku(...) parze łososia lub halibuta  ● 4 ziemniaki ● 100 g białego sera ● 1-2 łyżki przecieru pomidorowego ● 2 ogórki kiszone ● 1 posiekana cebula ● 2 łyżeczki posiekanego koperku ● natka pietruszki...

Artykuły na temat: pasta serowa z bialego sera
  • Przysmaki z sera

    Warto jeść sery, bo oferują szeroką paletę smaków, a przy tym są bardzo zdrowe. To przede wszystkim bogate źródło wapnia - budulca zębów i kości. W gomółce białego czy krążku żółtego sera znajdziesz także białko potrzebne do budowy komórek, magnez, cynk i witaminę A. Niektóre gatunki sera można wprowadzić do diety dziecka już pod koniec 1. roku życia. Aby maluch upodobał sobie ten rodzaj...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...

  • ...• Pasta rybna z ogórkiem (po 18. miesiącu) Przygotuj 100 g wędzonej ryby (bez skóry i ości) i zmiksuj ją z porcją białego sera (ok. 100 g). Do masy dodaj umyty i posiekany szczypiorek(...) i starannie ją wymieszaj, tak by pasta miała gęstą konsystencję. Z kromek chleba wytnij rybki, posmaruj je zrobioną pastą, udekoruj szczypiorkiem. • Sałatka z rukolą (po 2. roku) Ułóż na talerzu...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Gruszki z pastą serową

    Biały ser zmiksować z serkiem topionym, dodać drobno pokrojoną papryczkę i doprawić solą. Gruszkom odciąć wierzch w 1/3 wysokości, wydrążyć środek. Mus...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Orzechy włoskie

    Chrup je na zdrowie. Zawarte w nich witaminy, minerały i nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają koncentrację i pamięć, pomagają też obniżyć poziom cholesterolu. W kuchni, poza deserami, orzechy(...) pokruszonymi orzechami włoskimi. A może zjesz bagietkę z ostrym serem pleśniowym i orzechami? Zwolennicy białego sera zakochają się w grzankach z miodem, plastrami białego sera i orzechami. Takie śniadanie da...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Zdrowy jadłospis

    ...) z twarożkiem z białego sera i jogurtu, po 2 łyżeczki nasion dyni i słonecznika, po 1 łyżeczce siemienia lnianego i suszonych niesłodzonych owoców oraz mandarynka, ewentualnie stewia lub cukier brzozowy/miód i cynamon. Uwaga: płatki, nasiona i suszone owoce zalej wrzącą wodą poprzedniego dnia wieczorem, aby przez noc suszone produkty napęczniały. Drugie śniadanie Pasta jajeczna z 2 jajek...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...