• Informacje na temat:

    pasta rybna ze szprotek

Przepisy na temat: pasta rybna ze szprotek
  • Składniki: konserwa rybna (np.szprotka podwędzana), 2 jaja ugotowane na twardo, ogórek kiszony albo korniszon, kawałek czerwonej papryki, szczypiorek (niekoniecznie), łyżka majonezu, 3 łyżki ziaren słonecznika, sól, pieprz.

Artykuły na temat: pasta rybna ze szprotek
  • Które ryby są najzdrowsze?

    ...! Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Dietetyczne dylematy ciężarnych

    Co robić, gdy trudno ci zrezygnować z pewnych potraw, a do innych czujesz niechęć? Dla dobra maluszka warto znaleźć jakiś zdrowy kompromis.

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. Fot 123RF/Picsel Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gramów). Od tej pory przez wiele lat dzieci były zmuszane do jedzenia szpinaku. Pod koniec XX wieku rozeszła się wiadomość o rzekomej pomyłce w...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...