• Informacje na temat:

    pasta rybna makrela z przecieru

Przepisy na temat: pasta rybna makrela z przecieru
  • Przysmaki z ryb

    ...) SKŁADNIKI: ● 200 g fileta z halibuta ● 1 marchewka ● 1/2 pora ● 1/4 selera ● 1 pietruszka ● sól ● 2 łyżki przecieru pomidorowego ● suszony majeranek, oregano, tymianek ● pieprz(...) parze łososia lub halibuta  ● 4 ziemniaki ● 100 g białego sera ● 1-2 łyżki przecieru pomidorowego ● 2 ogórki kiszone ● 1 posiekana cebula ● 2 łyżeczki posiekanego koperku ● natka pietruszki...

  • Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Lubię rybne pasty i chętnie po nie sięgam w sklepie ale czasem mam ochotę na taką domową pastę gdzie czuć kawałki ryby i dodatki jakie do niej dodaliśmy.

  • Doskonały dodatek do kanapek, zarówno na śniadanie jak i kolację.

  • Przepis mojej mamy;) Ukradziony:)

  • Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.

  • Smaczna,szybka.

  • Sprawdzony przepis na "Ekspresowa pasta rybna"

  • Przepis na tę pastę pochodzi ze znalezionego wycinka z gazety "Kobieta i życie" z roku 1976.Składniki są proste,bo taki był czas,że się robiło z tego co było dostępne,a było niewiele.Pasta nam smakowała.

  • Czasem gdy brak nam pomysłu na śniadanie, a zwykłe kanapki czy jajecznica się znudziły - polecam pastę rybną. Lekka, szybka do zrobienia a do tego pyszna.

  • Na pyszne śniadanko do świeżego pieczywa. Polecam.

Artykuły na temat: pasta rybna makrela z przecieru
  • Teraz głos mają ... ryby

    ...w kosteczkę jabłko (1/4). Polać sosem winegret (łyżka). Wymieszać. Odstawić na 2 godziny. Pasta rybna z ogórkami Składniki na 1 porcję, ok. 240 kcal.: Wędzoną rybę (10 dag) obrać ze skóry, usunąć(...) sokiem z cytryny (łyżeczka), wymieszać. Wlać jogurt naturalny (2 łyżki), jeszcze raz wymieszać, by pasta miała dosyć gęstą konsystencję. Podawać z pieczywem. Ile kcal w 100 g mają ryby Mintaj - 55 kcal...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Teraz głos mają ... ryby

    ...w kosteczkę jabłko (1/4). Polać sosem winegret (łyżka). Wymieszać. Odstawić na 2 godziny. Pasta rybna z ogórkami Składniki na 1 porcję, ok. 240 kcal.: Wędzoną rybę (10 dag) obrać ze skóry, usunąć(...) sokiem z cytryny (łyżeczka), wymieszać. Wlać jogurt naturalny (2 łyżki), jeszcze raz wymieszać, by pasta miała dosyć gęstą konsystencję. Podawać z pieczywem. Ile kcal w 100 g mają ryby Mintaj - 55 kcal...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne gotowane na święta są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Wszystkie zupy wigilijne mają jedną wspólną cechę. Nie dodajemy do nich mięsa - zamiast kurczaka czy kości ze schabu wybieramy olej, który sprawi, że zupa będzie naprawdę sycąca. Może to być olej lniany, jak każe tradycja, ale wykorzystuje się także np....