• Informacje na temat:

    pasta paprykowa danie

Przepisy na temat: pasta paprykowa danie
  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    Finger food, sałatki, słodkie przekąski - tego nie powinno zabraknąć w sylwestrowym menu zdaniem ekspertów programu "Żyj smacznie i zdrowo". Sylwester bywa męczący, warto więc także zaserwować ciepłe posiłki w postaci jednogarnkowych dań tj. zapiekanki.

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    .... Obsmaż na oleju. Możesz podać np. z żurawiną. Roladki na imprezę W plastry żółtego sera możesz zawinąć dowolny farsz lub kawałki warzyw lub wędlin – i masz gotowe proste, a zarazem efektowne danie np(...) makaronu, gotowanych warzyw. Pasta do smarowania Ser żółty możesz zetrzeć lub zmiksować i wymieszać z majonezem na pastę. Możesz dodać też suszone pomidory, czosnek, tuńczyka. Pasta jest idealna do...

  • Wegetariańska zapiekanka z makaronem

    Makaron nadaje się idealnie do przyrządzania zapiekanek. W wersji wegetariańskiej, z dodatkiem wielu warzyw i ostrych przypraw, będzie idealnym daniem na rozgrzewkę po zimowym spacerze.

  • Puree ziemniaczane na 9 sposobów

    Ziemniaki nie muszą być jedynie oklepanym dodatkiem do drugiego dania, ale prawdziwym arcydziełem stuki kulinarnej.

  • Curry z warzywami

    ...solą, pieprzem oraz miodem. Gotowe danie udekoruj. 

  • Gulasze na chłody: Pyszne i przyjemnie rozgrzewające

    ...osączoną z zalewy fasolę. Gulasz wymieszaj z pastą paprykową. Ponownie przypraw i jeszcze raz zagotuj. Przed podaniem posyp listkami natki. Dobre rady kucharza Fasolę z puszki lepiej przed jedzeniem przepłukać na sitku zimną wodą. Dzięki temu usuniesz sól znajdującą się na ziarenkach. To samo rób z groszkiem konserwowym i kukurydzą. Jeśli przez nieuwagę wsypałaś za dużo soli, danie może...

  • Przyjęcie bez kalorii

    ...sokiem z 2 cytryn. Nie sól! Danie to bardzo przypomina żydowski czulent. Limeńskie pomarańcze Składniki: 4 pomarańcze, 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 1 limonka, 2 łyżki Cointreau...

Artykuły na temat: pasta paprykowa danie
  • Dania z bakłażana

    Plastry bakłażana dobrze jest nasolić, by puściły gorzki sok.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Węgierski bogracz

    Zachwyć się smakiem sycących dań mięsnych z sosem i wkładką warzywną.

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Papryka faszerowana z ajvarem Pasta paprykowa ajvar to bałkański przecier z pieczonej słodkiej papryki, bakłażana i (ewentualnie) pomidorów. Upieczone papryki, bakłażan i pomidory obierz ze skórki(...) usuwać nasion, lecz posiekać papryczki bardzo drobno wraz z nimi. Pamiętaj, że po dodaniu nasion chili danie będzie dużo pikantniejsze. Do duszącego się mięsa dodaj pokrojone papryki, dorzuć fasolę...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Gruzińskie smaki

    ...i kolendry, ¾ łyżeczki ostrej papryki, szczypta szafranu lub kurkumy, olej, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki l sól. Przygotowanie: Pasta paprykowa ajvar to bałkański przecier z pieczonej słodkiej...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Przez żołądek do serca

    Podroby stały się wykwintnym daniem. Podaje się je nawet w eleganckich restauracjach. Spróbuj ich koniecznie.

  • Ryż z jabłkami, pizza, kopytka, zupa ogórkowa, a nawet jajecznica! My już wiemy, jakie dania wprawiają Was w dobry nastrój. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Zaskoczyliście nas pomysłowością i liczbą nadesłanych odpowiedzi. Wybór zwycięzców nie był łatwy. Musieliśmy wybrać jedynie 20 spośród prawie 400 zgłoszeń. Po kilku godzinach czytania i wymiany zdań udało nam się wyłonić zwycięzców. A oto oni: Pani Magdalena S.: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem. Wystarczy...