• Informacje na temat:

    pasta kanapkowa z pieczonym

Przepisy na temat: pasta kanapkowa z pieczonym
  • Pasty kanapkowe z dodatkiem twarogu

    Bogate w białko smarowidła sprawią, że długo będziesz czuła się najedzona. Dzięki warzywom zapewnisz sobie też dodatkową porcję witamin i mikroelementów

  • Pasty kanapkowe

    Z powodzeniem zastąpią masło i błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę w niebanalną kanapkę. Dzięki nim zapewnisz sobie dodatkową porcję cennych witamin i mikroelementów.

  • Pasta z pieczonego buraka i czosnku

    Prawdziwa gratka dla miłośników past kanapkowych. Jest nie tylko smaczna, ale też wyjątkowo zdrowa. Wypróbuj sprawdzony przepis z książki "Misa mocy".

  • Kolorowe pasty do chleba

    Za sprawa past kanapkowych, przygotowywanych z dodatkiem warzyw, możemy dostarczyć naszemu organizmowi cennych składników mineralnych. Pasta z burakiem to pozyskiwanie żelaza, kwasu foliowego(...), blendujemy na bardzo gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i posypujemy czarnuszką. Pistacjowa pasta według przepisu Magdaleny Gembackiej, autorki książki "Więcej warzyw na talerzu", ma fantastyczny smak...

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    W sklepach jest coraz więcej jego rodzajów i są one coraz tańsze. Podpowiadamy, jak je serwować, i do jakich potraw najlepiej pasują.

Artykuły na temat: pasta kanapkowa z pieczonym
  • Buraczana pasta do kanapek

    Powitaj wiosnę na swoim talerzu! Wypróbuj przepis na pyszną pastę kanapkową, która urozmaici każde śniadanie.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Nowalijki kluczem do pięknej sylwetki na wiosnę

    Wraz z pierwszymi, wiosennymi promykami słońca nabieramy większej chęci na posiłki pełne świeżych warzyw. Podpowiadamy jak przygotować z nich lekkie i smaczne dania, by nadprogramowe po zimie kilogramy zniknęły w mgnieniu oka.

  • Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki! Na stole wielkanocnym podczas śniadania najczęściej pojawiają się jajka, kiełbasa, różnego rodzaju sałatki, ćwikła, chrzan, a w niektórych regionach Polski specjalnie przygotowywany żurek. Całe to bogactwo możemy dodatkowo urozmaicić...

  • Łupiny i skorupki - nie wyrzucaj ich

    Zawierają wiele cennych dla zdrowia składników. Niektóre z nich mogą zastąpić chemiczne środki do prania, a nawet farbę do włosów.

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Moda na gotowanie panuje już od kilku lat. Dzięki kulinarnym talent shows i blogom z przepisami coraz odważniej eksperymentujemy w kuchni. Za tym trendem próbują nadążyć producenci i importerzy żywności. Półki sklepowe uginają się od olejów smakowych, tłoczonych z orzechów, pestek, a czasem z nasion, o których istnieniu nie mieliśmy pojęcia. Zaciekawieni kupujemy taki nieznany olej, a potem używamy niezgodnie z przeznaczeniem. Trzeba wiedzieć, że nie wszystkie oleje nadają się do wszystkiego....

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Bez śniadania ani rusz - to hasło, powtarzane nam od dziecka jak mantra, jest głęboko zakorzenione w naszej świadomości. Pierwszy poranny posiłek to jednocześnie pierwszy solidny zastrzyk energii na cały...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.

  • Wykaż się kreatywnością, wygraj fantastyczny sandwich maker, książkę Julii Bator "Zamień chemię na jedzenie" oraz gadżety Smaker.pl. "Co nagle, to po diable!" Ów powiedzenie towarzyszy nam już od najmłodszych lat. Dzięki temu wiemy, że wszystko co robimy powinniśmy robić z pełnym zaangażowaniem, bo tylko wtedy ma to szanse na sukces!   Pewien Hrabia Sandwich, żyjący w XVIII wieku w Wielkiej Brytanii, maksymy tej zapewne nie znał. Dzięki temu, że wiecznie spieszył się na partyjkę gry w karty...

Wideo na temat: pasta kanapkowa z pieczonym
  • Pasta z pieczonego bakłażana

    Pasty na kanapki to kapitalny sposób na odmianę codziennych kanapek. W parę chwil możecie przygotować przepyszną pastę kanapkową - tym razem w wersji z pieczonym bakłażanem i selerem naciowym. Pyszny smak bakłażana podkreślą orzechy. Całość zajmie wam dosłownie parę chwil!