• Informacje na temat:

    pasta jajeczna z selera

Przepisy na temat: pasta jajeczna z selera
  • Dzieci lubią zdrowo jeść

    ...przecieru pomidorowego, garść świeżej bazylii. Migdały i orzechy podpraż na patelni. Zmiksuj je z pozostałymi składnikami. Pasta słonecznikowa Składniki: niecała szklanka pestek słonecznika...

Artykuły na temat: pasta jajeczna z selera
  • Zdrowa przekąska dla ucznia

    ...być pasta z tuńczyka. Aby ją przygotować potrzebne będą: 1 mała puszka tuńczyka, 1 łyżka stołowa majonezu, 1 łyżeczka masła, 100 gramów twarogu, 1 drobno posiekana łodyga selera, 1 drobno posiekana(...) i pożywną pastą jest jajeczna z oliwkami. Potrzebujemy 3 jajka, przygotowujemy kilka oliwek, musztardę, pół cytryny, sól oraz pieprz. Jajka gotujemy, a potem dokładnie mieszamy ze wszystkimi składnikami...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Szef kuchni restauracji Amber Room – Robert Skubisz - zdradza swoje autorskie przepisy na wielkanocne potrawy.

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    Na młode warzywa czekamy cały rok. Warto po nie sięgnąć, gdy cierpimy na brak energii i nadwagę.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Partnerstwo wschodnie

    ..., 3 łodygi drobno posiekanego selera naciowego, 10 łodyżek groszku cukrowego lub kiełków, sól, pieprz, łyżka zmielonych orzechów ziemnych Na sos: 100 ml bulionu z kurczaka, 60 ml sosu ostrygowego, 60 ml...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Płaski brzuszek w 7 dni

    DZIEŃ 2 śniadanie: musli na wodzie z sezonowymi owocami II śniadanie: szklanka soku z selera naciowego obiad: kawałek chudej gotowanej wołowiny, buraki podwieczorek: jabłko...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału.To właśnie dzięki nim wielu z nas...