• Informacje na temat:

    pasta curry do makaronu

Przepisy na temat: pasta curry do makaronu
  • Tajskie zielone curry z kukurydzą

    Przygotowanie Wszystkie składniki na zieloną pastę curry miksujemy w przystawce do blendera ręcznego lub ucieramy zgodnie z kolejnością składników w moździerzu (dodajemy jeden po drugim i ucieramy). Na oleju podsmażamy całą zieloną pastę curry, aż wydobędzie się intensywny aromat. Uważamy, aby jej nie przypalić. Wlewamy mleko kokosowe i wodę. Kolbę kukurydzy obieramy z liści i obkrawamy...

  • Curry na świeżo z boczniakami, cukinią i kalarepą

    Sposób przygotowania Najpierw przygotowuję świeżą pastę curry. Obieram czosnek, imbir ze skórki, usuwam z papryczki pestki a trawę cytrynową rozgniatam...

  • Mięsa zapiekane w pysznych sosach

    ...czosnek, pasta curry albo starty chrzan. Pomidorowy na ostro Przepis podstawowy: Sparz 8-10 dojrzałych pomidorów. Zdejmij skórki i usuń pestki. Obierz i posiekaj 3 ząbki czosnku oraz 1 cebulę, usmaż je na...

  • Tajska zupa z kurczakiem

    ...oliwę, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić 1 min/120°C/obr. 1. 3.  Dodać pastę curry, dusić 2 min/120°C/obr. 1. 4.  Dodać wodę, dodać(...) folią aluminiową, odstawić na 3 min do namoczenia makaronu. 6.  Tajską zupę z kurczakiem, jarmużem i makaronem sojowym podawać na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem dowolnej sałatki lub...

  • Ostra zupa z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Filet pokrój na kawałki. Papryki oczyść, marchewkę obierz. Warzywa potnij w słupki. Cebulę obierz, posiekaj.  2. Rozgrzej olej. Smaż na nim pastę curry, aż zacznie pachnieć. Dodaj cebulę i mięso. Smaż 3 min. Wrzuć marchewkę i papryki. Smaż 3 min. Dolej bulion. Gotuj 5-7 min. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj makaron. Posyp...

  • Kierunek - Orient!

    ...makaronu sojowego (2,29 zł/100 g/1 opak.) w  postaci długich, przezroczystych nitek z fasoli mung, czy wywodzącego się z kuchni japońskiej makaronu soba (3,49 zł/300 g/1 opak.) - na bazie mąki gryczanej(...) orzechowym aromacie. Pikantne dodatki Ostry, pobudzający zmysły smak, jest znakiem rozpoznawczym kuchni azjatyckiej. Aby nadać potrawie wyrazistości, warto wykorzystać pastę curry (6,99 zł/400

  • Dynia, grzyby, jabłka - jemy sezonowo

    .... 3. Dodaj ugotowany makaron i sos z grzybów shiitake. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni. 4. Na koniec dodaj umyte liście szpinaku, szybko wymieszaj i podawaj. Curry z dynią(...). 3. W garnku wymieszaj mleko kokosowe i pastę Massaman Curry, doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz temperaturę i gotuj na średnim ogniu przez 5 min. 4. Dodaj sos rybny, dynię i ciecierzycę, gotuj...

  • Zupa tom yum - ulubione danie kuchni tajskiej Pascala Brodnickiego

    Brodnicki. "Do tego dodaje się trochę mleka kokosowego, krewetki, pastę curry, pastę tom yum, galangal, kafir, czyli liście cytrynowca oraz makaron ryżowy" - wylicza. Brodnicki podsumowuje, że kuchnia...

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    ..., wymieszać (sos powinien zostać płynny). Dekorować posiekaną pietruszką. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 3480 kJ/831 kcal Azjatycki kurczak curry z warzywami i dzikim ryżem Składniki na 4 porcje: - 1 limonka, - 3 papryczki chili, - 440 ml mleka kokosowego, - 1-2 łyżeczki pasty curry, - 15 g świeżego imbiru, - 200 g ryżu (z dodatkiem dzikiego ryżu), - 2 filety z kurczaka...

  • Szybki obiad dla singla

    Filet z pangi z zasmażanymi pomidorami i makaronem Składniki na 1 porcję: - 120 g filetu z pangi, - 200 g pomidorków koktajlowych, - 1 mała czerwona cebula, - 2 łodyżki bazylii, - 50 g makaronu(...) papryczka chili, - 2 łyżeczki oleju, - pół łyżeczki żółtej pasty curry, - 100 g mleka kokosowego, - 200 ml bulionu, - 1 mała biała kiełbasa, - 1-2 łodyżki kolendry, - sól, pieprz, - cukier...

Artykuły na temat: pasta curry do makaronu
  • Dynia z makaronem w sosie curry

    ...1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją  na opakowaniu. 2.Tofu pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i papryką.  Usmażyć na oleju na złoty kolor. Przełożyć do miski. 3. Dynię pokroić w kostkę, włożyć na patelnię, smażyć 10 min. Dodać  posiekany czosnek, pastę curry, imbir. Zalać mlekiem kokosowym i bulionem, gotować 2 min. 4. Na koniec dodać tofu i odcedzony makaron. Na talerzach...

  • Zielone curry z krewetkami

    Domowe curry to prosta sprawa! Polecamy przepis na to orientalne danie w wersji z krewetkami.

  • Makaronowe rozmaitości

    ..., kolanka) płuczemy pod zimną wodą, by usunąć resztki skrobi, i mieszamy z odrobiną oliwy. Do chwili podania przechowujemy w lodówce. Na bazie gorgonzoli Do makaronu szerokie wstążki (papardelle(...). Sałatka grillowa Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu typu świderki, 2 jajka, 1 ogórek, 25 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej), 1 czerwona cebula, 200 ml maślanki, 4 łyżki majonezu, pół...

  • Lista przebojów

    Tak jak w muzyce, w kuchni również są nieśmiertelne hity, które możesz napotkać w prawie każdym zakątku świata. Znaczna ich część pochodzi z Włoch, ojczyzny makaronu.

  • Tajska zupa z wieprzowiną

    Sposób przygotowania: 1. Przygotuj pastę. Czosnek obierz i posiekaj, imbir zetrzyj na tarce, papryczki chili pozbaw ziaren i z grubsza posiekaj. Do tych składników dodaj olej oraz pastę pastę curry i zmiksuj na gładką masę.  2. Rozgrzej garnek na średnim ogniu, włóż pastę i smaż przez kilka minut, aż poczujesz jej intensywny zapach.  3. Wlej bulion i mleko kokosowe, dodaj pokrojone w paski...

  • Podróż po świecie dipów

    ..., sięgnijmy po ser rokpol i zmiksujmy go z kwaśną śmietaną, pieprzem cayenne i solą. Arabski hummus Z tradycji gorącego Południa wywodzi się arabski hummus, czyli pasta z ciecierzycy. Jest bardzo(...). Gęsta mieszanka może służyć jako dip, a jeśli konsystencja jest lżejsza, jako sos do warzyw i makaronów. By dodać potrawom koloru, użyj indyjskiej przyprawy curry. Wypróbuj nasze przepisy na dipy...

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    ..., rukolą czy kaszą jaglaną albo owocami morza. Pysznie smakuje w towarzystwie przypraw, jak tymianek, rozmaryn, kolendra, curry, kumin, gałka muszkatołowa, cynamon itp. Ale nie dodawajmy ich za dużo, by nie przyćmiły smaku cieciorki. Bez niej nie ma hummusu (w języku arabskim słowo hummus znaczy ciecierzyca). To smaczna pasta do chleba. W klasycznej wersji wystarczy zmiksować cieciorkę z tahini (pasta...

  • Dlaczego warto jeść masło?

    ...rozpuść 4 łyżki masła klarowanego. Na gorące masło wyłóż kawałki mięsa, np. z udek. Smaż chwilę, dodaj po łyżeczce curry i pasty czosnkowo-imbirowej. Smaż, aż mięso się zezłoci, a przyprawy uwolnią(...) czosnkiem i posiekaną natką. Najlepiej smakuje na bagietce. Dodaj do niego trochę soli morskiej i mielony pieprz. Do krewetek używaj masła z dodatkiem czosnku i soli morskiej. Do makaronu – ze startym...

  • Regent Warsaw Hotel – pokój z widokiem na Łazienki Królewskie

    ...i bezpłatne czasopisma, które przejrzałam sobie, relaksując się w dużej wannie. Pierogi czy pasta? Na szczególne uznanie zasługuje restauracja. Dzięki otwartej kuchni mogłam podziwiać proces(...) w Venti-tre. We wtorki restauracja organizuje Pasta Factory Day, podczas którego goście wymyślają dowolne dania z makaronem, które następnie przygotowywane są przez kucharzy. Mnie z kolei udało się przed...

  • Dynia. Czym doprawiać, jak przechowywać

    ..., cynamonu, curry, dynia lubi czosnek, anyż, goździk, a z bardziej tradycyjnych przypraw – rozmaryn, tymianek, czarny i czerwony pieprz. Doskonale smakuje zestawiona z pomarańczą. Purée z dyni możemy dodawać...