• Informacje na temat:

    pasta bez majonezu

Przepisy na temat: pasta bez majonezu
  • Wyjątkowa pasta do kanapek

    Zrobisz ją szybko i bez wysiłku. Smakuje doskonale i jest wyjątkowo zdrowa. Pasta jajeczna z awokado doskonale komponuje się z chrupiącą bagietką.

  • Pasty do kanapek - przepisy

    ...trochę majonezu (tyle, by skleił masę). Idealnymi przyprawami będą: sól, pieprz, curry i siekany szczypiorek. Tapenade Zmiksuj w blenderze po 1/2 szkl. ciemnych oliwek bez pestek i kaparów (możesz(...)Pasty do pieczywa najczęściej przyrządzamy z twarożku. Bez trudu przygotujesz go samodzielnie! Wymieszaj 3 l niepasteryzowanego mleka z 1/2 szklanki słodkiej śmietany. Gdy mleko się zsiądzie...

  • Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy tuńczyka (bez zalewy), pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i ogórki, startą cebulkę i wyciśnięty czosnek - całość mieszamy. Na koniec dodajemy 1 -2 łyżki majonezu (tylko tyle, żeby połączyły się składniki)

  • Jajka faszerowane

    Jajko to główny bohater wielkanocnego stołu. W czasie świąt zwykle zajadamy się jajkami faszerowanymi ciężkostrawnymi pastami z dodatkiem majonezu lub polanymi majonezem czy sosem chrzanowym.

  • Gulasz z ziemniakami

    Takie danie zrobisz szybko i bez wysiłku. Posmakuje całej rodzinie.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku...

  • Finger Food – czas na karnawałowe przekąski!

    Pasta serowo-jajeczna Sposób przygotowania Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy widelcem na drobne kawałki. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z posiekanymi jajkami(...) składniki na jednolitą masę, a następnie formujemy z niej pulpeciki. Kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy w oleju z obu stron na złoto. Podajemy z kwaśną śmietaną i suszonymi owocami. Pasta...

  • Wielkanocne przysmaki

    Nawet roczny brzdąc może cieszyć się rodzinną atmosferą przy świątecznym stole. Wśród tradycyjnych dań znajdą się takie, którymi można malca poczęstować bez obaw.

  • 5 szybkich, nietuzinkowych przekąsek z hummusem

    ...w krajach arabskich dań typu fast food. Bezmięsna alternatywa dla typowych klopsów i kebabu może być również doskonałą przekąską imprezową, której nieodzownym elementem jest pasta z ciecierzycy(...)), niskokaloryczny (w 100 gramach ma tylko 166 kalorii; dla porównania, taka sama ilość majonezu to 679 kalorii!), ale przede wszystkim smaczny. Wybierając hummus z linii "Z gruntu dobre" wybierasz produkt bez...

  • Jajka trzeba jeść

    ...i warzywa, możemy sobie pozwolić na zjedzenie 10 jajek tygodniowo! Jeśli jesteśmy ogólnie zdrowi, bez obaw możemy zjadać jedno jajko dziennie. Uwaga! Ostrożniej dawkujmy jajka dzieciom. Dziecko w wieku(...) tradycyjny kotlet w daniu obiadowym. Aby posiłek był rzeczywiście niskokaloryczny, najlepiej jeść jajka w towarzystwie warzyw, a zamiast majonezu dodać jogurt naturalny lub pastę z awokado. To właśnie...

Artykuły na temat: pasta bez majonezu
  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Wybieramy majonez

    .... benzoesan sodu, sorbinian potasu), przeciwutleniacze, barwniki. Ich lista może być długa. Taki produkt lepiej odstawić, a wybrać ten, który ma mało składników, bez dziwnie brzmiących nazw. Koniecznie(...) zjeść mniej tradycyjnego majonezu, niż sięgać po wersję light.

  • Benzoesan sodu znajduje się w wielu produktach dostępnych na rynku. I to nie tylko w artykułach spożywczych, również w kosmetykach, pastach do zębów, a nawet… w fajerwerkach. Czy benzoesam sodu jest aż tak szkodliwy, jak się nam wydaje?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Taki straszny, jak go malują? W 2007 roku magazyn "The Lancet" opublikował badania przeprowadzone przez brytyjskich naukowców dotyczące wpływu benzoesanu sodu na dzieci w wieku 3 i 8 lat. Dzieci, które brały udział w badaniach były...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...jest tradycyjny żur lub barszcz biały. Bez niego trudno wyobrazić sobie Wielkanocy. Jednak ugotowanie tych smacznych polskich zup od podstaw to nie lada wyzwanie. Jeśli chcemy przygotować idealnie(...) tradycyjnych potraw z jajkami. Oprócz tej najpopularniejszej wielkanocnej wersji - ugotowanych na twardo i podanych z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, możemy podawać je na wiele różnych...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    Na diecie doktora Ornisha chudniesz bez liczenia kalorii. Co więcej, powiedzenie: „balsam na serce” zyskuje inny wymiar. Bo chroni ona przed chorobami, które zagrażają nam coraz częściej.

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...