• Informacje na temat:

    parówki w cieście drożdży

Przepisy na temat: parówki w cieście drożdży
  • ...30 dag mąki pszennej, 8 dag margaryny, 2 dag drożdży, 2 jajka, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1/2 kg kiełbasek koktajlowych (lub 8 cienkich parówek przekroić na 3 części), 3 łyżki mleka, cukier, sól, szczypta kminku.

  • Moja córka je uwielbia,mogła by jeśc je codziennie!

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...konserwowe bez dodatków środków konserwujących, zagęszczaczy, smakowych i barwników. Niedozwolone: warzywa panierowane, w mące lub cieście, dania mieszane z warzyw i zbóż, warzywa(...) mąkę, ryby panierowane lub gotowane z sosem zawierającym mąkę, ryby mrożone wstępnie gotowane. Ryzykowne: różne rodzaje wędlin (mortadela, kiełbasa, parówki, biała kiełbasa, szynka...

  • -łatwe do przygotowania -szybkie do zrobienia -smaczne i pyszne -dzieci chętnie jedzą :)

  • Świetne na przyjęcia

  • Zajadają się dorośli i dzieci ;)

  • Pyszna przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • Świetny pomysł na kolację. Łatwe i smaczne.

  • Sprawdzony przepis na "Parówki w cieście orzechowym"

  • Wypróbowany przepis na "Parówki w cieście"

Artykuły na temat: parówki w cieście drożdży
  • Z kuchni Giuliany - pizza urodzinowa

    Moglabym wlasciwie napisac " relacja spod pieca chlebowego " bo prawdziwa pizza wloska musi byc pieczona w piecu chlebowym. Wlosi swoja pizze uwielbiaja...

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Co zrobić, gdy w sklepach nie ma drożdży, a ty chcesz upiec domowy chleb? Jest na to kilka sposobów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie coraz więcej osób decyduje się na samodzielne przygotowanie pieczywa. W końcu nic tak nie poprawia samopoczucie, jak zapach domowego chleba, który dopiero co opuścił piekarnik. Niestety, wielu z was sygnalizuje, że w z tego powodu w sklepach zaczęło brakować drożdży. Jak sobie z tym poradzić? Jaki chleb jest najzdrowszy? Większość Polaków najczęściej sięga...

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF/Picsel Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Fot. materiały prasowe Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych. Zabawa w kucharza Podczas ferii bez śniegu kuszącą dzieci alternatywą jest...

  • W polskich sklepach już od kilku tygodni brakuje drożdży. Jak poradzić sobie z tym problemem? Czy można przygotować je samodzielnie w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Obecność drożdży na sklepowych półkach zwykle przyjmowaliśmy za pewnik. Kosztowały grosze i dotychczas nie musieliśmy się martwić, że ich zabraknie. Niestety, w ostatnim czasie stały się towarem deficytowym - do sklepów nie dotarły kolejne dostawy, a Polacy odczuli w sobie przemożną potrzebę wypiekania domowych bułek,...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • 1 czerwca to wyjątkowa data – tego dnia swoje święto obchodzą najmłodsi! I choć czasami tak ciężko jest nam przekonać ich do zjedzenia codziennych posiłków – w tym szczególnym dniu, możemy postarać się przygotować oryginalne dania, po które same sięgną ze smakiem. Fot.materiały prasowe Wystarczy wykorzystać inspiracje na smakowite i proste w przygotowaniu potrawy, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia! Z pewnością zasmakują w nich zarówno dzieciaki, jak i cała rodzina. Jak...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...