• Informacje na temat:

    parówka ser szynka

Przepisy na temat: parówka ser szynka
  • ...cebula, 2 pieczarki, 2 jajka, sól, ser, szynka lub parówka...

  • pyszne i tanie

  • Dania na kinderbal  w domu

    Samochodzik z jajkiem Zrób otwór w bułeczce, wydrąż ją. Do środka włóż jajko ugotowane na twardo. Z plasterków rzodkiewki zrób koła oraz czapeczkę, a z żółtego sera reflektor. Wąż z żółtym serem i szynką Bagietkę przekrój, przełóż plasterkami szynki i żółtego sera. Potnij na kawałki. Wbij w nie wykałaczki. Potem ułóż z nich węża. Oczy zrób z plasterków oliwki. Żaglówki z parówkami...

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • Pyszne nawet dziecko się tym zajada

  • Proste i pyszne zapiekanki na chłodniejsze dni. Sprawdź nasze przepisy!

    ...wymieszaj z sosem beszamelowym. W naczyniu do zapiekania układaj warstwowo zapiekankę w kolejności: makaron, sos, ser, do wykorzystania wszystkich składników. Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku do 180(...) tymiankiem. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i układaj kolejno warstwy: ziemniaki, ser, kiełbasa, ziemniaki ser - do wykorzystania produktów. Na koniec zalej mieszanką jajeczną i zapiekaj...

  • super na śniadanie albo kolację

  • Dania na cały tydzień

    Paszteciki francuskie z parówkami Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń, lekko rozwałkuj. Cukinię pokrój w plastry, osól, odstaw na 20 minut. Usmaż na oleju z obu stron.  2. Z parówek zdejmij błonki, przekrój je na pół i wzdłuż na ćwiartki. Ciasto pokrój na duże prostokąty. Na każdym z nich układaj kawałki parówek, plastry cukinii, starty żółty ser, przyprawy, keczup. Zawijaj...

  • szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety

Artykuły na temat: parówka ser szynka
  • Parówki de lux

    .... Usmażyć 6 naleśników. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśniku, posmarować keczupem, posypać startym serem. Pozostałe jaja(...): Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż i rozłożyć na blasze. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Pieczarki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Wędzone niezdrowe?

    Polska słynie z wędzonych tradycyjnymi metodami kiełbas, szynek, a także serów, ryb lub owoców (słynne wędzone śliwki węgierki). Okazuje się jednak, że bardzo długie wędzenie mięsa i wędlin może być niezdrowe.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Zrezygnuj z czerwonego mięsa

    W trosce o własne zdrowie należy ograniczyć spożycie mięsa, w tym szczególnie wołowiny i wieprzowiny. Lepiej też całkowicie zrezygnować z jedzenia wędlin, takich jak szynka, salami i parówki.

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • ​Makaronowy recykling

    ..., pieprz, suszone oregano, 1/4 litra mleka, 2 małe pomidory, 4 jajka, ser mozzarella. Przyrządzanie: Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Połówki pieczarek i plasterki cukinii(...) oraz solą, pieprzem i oregano. 2/3 tej mieszanki wylać na makaron, przykryć pokrojonymi w cienkie plastry pomidorami, uduszoną cukinią i pieczarkami. Na warzywach rozłożyć boczek i tarty ser...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • Piknikowy poradnik, czyli jakie produkty zabrać ze sobą w plener

    .... Przedstawiamy przepis na rolki serowe z pieczywa tostowego!

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...