• Informacje na temat:

    paprykowa pasta

Przepisy na temat: paprykowa pasta
  • Pasta paprykowa

    Prosty przepis. który urozmaici Twoją kanapkę.

  • Serbska pasta ajwar

    Uproszczona wersja przepisu na serbską pastę ajwar. Z powodzeniem zastępuje ona ketchup, może być też wykorzystywana jako smarowidło do pieczywa.

  • Kolorowe pasty kanapkowe

    Chcesz urozmaicić codzienne śniadania? Zamiast kanapek z szynką i serem podaj kromki posmarowane warzywnymi pastami. Są pyszne, niedrogie i łatwo można w nich przemycić sporą porcję witamin potrzebnych nam na cały dzień.

  • Warzywne pasty do kanapek

    ...z cytryny. Podawaj z pszennym pieczywem. Paprykowa z białej fasoli 1. Czerwone papryki oraz chili oczyść z pestek, opłucz, osusz. Strąki pokrój na kawałki. Cebule oraz ząbki czosnku...

  • Przepis na domowy salceson

    Składniki: 600 g pręgi  surowej wołowej (400 g ugotowanej) 600 g ozora wołowego (400 g ugotowanego) 500 ml bulionu wołowego 10 g czosnku posiekanego (pasta) 40 g żelatyny 10 g majeranku  sól, pieprz, gałka muszkatołowa 400 g papryki czerwonej 100 g cukru 10 ml octu jabłkowego chili Przygotowanie: 1. Ozór wołowy gotujemy do miękkości w wywarze z jarzynami...

  • Wegański przysmak z soczewicy

    Smakowita propozycja dla miłośników past kanapkowych. Łatwa do przygotowania i wyjątkowo zdrowa. Kanapki znikną w mgnieniu oka.

  • Grillowane nadziewane bakłażany

    Z dipem paprykowym.

  • Grzybowy warstwowiec z polędwiczką

    Aromatyczne grzyby w połączeniu z soczystą polędwiczką to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Sprawdź nasz prosty i zarazem zaskakujący przepis na grzybowy warstwowiec z polędwiczką.

  • Piknik na balkonie, czyli sposób na udaną majówkę

    Weekend majowy w tym roku będzie inny niż zwykle. Plenerowe spotkania z przyjaciółmi musimy odłożyć na bliżej nieokreślone „później” – podobnie jak podróże. Jednak nic straconego! Kameralny, majówkowy piknik można zorganizować na balkonie. Wystarczy tylko kilka pomysłów na wiosenne smakołyki.

  • Wegetariańska zapiekanka z makaronem

    Makaron nadaje się idealnie do przyrządzania zapiekanek. W wersji wegetariańskiej, z dodatkiem wielu warzyw i ostrych przypraw, będzie idealnym daniem na rozgrzewkę po zimowym spacerze.

Artykuły na temat: paprykowa pasta
  • Nerwobóle. Jak im zaradzisz?

    Zanim sięgniesz po tabletkę przeciwbólową, wypróbuj ziołowe kąpiele, rozgrzewające okłady i leczniczy olejek paprykowy.

  • Nowe "Tygryski", Animex

    Grupa Animex poszerza asortyment dziecięcych przysmaków o kilka nowych produktów. Do tych klasycznych i z dodatkiem sera dołączą: paróweczki "Tygryski" z papryką i bekonem, pasta z szynki "Tygrysek" oraz pasztecik kremowy.

  • Gulasz węgierski – bogracz

    Aromatyczne, dobrze doprawione zupy i gulasze są obiad lub ciepłą kolację w zimowy czas.

  • Węgierski bogracz

    Zachwyć się smakiem sycących dań mięsnych z sosem i wkładką warzywną.

  • Gulasz z łososia i białej kapusty

    W rybnej postaci smakuje jeszcze lepiej.

  • Tunezyjska szakszuka

    Szakszukę, czyli jajka na warzywach można przygotować z dodatkiem różnych jarzyn: papryki, fasolki, kukurydzy, cukinii, a także z grzybami, albo kiełbasą i serem.

  • Lahmacun, czyli pizza po turecku

    Pikantna – z mięsem jagnięcym i warzywami.

  • Pizza po turecku

    1. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Do miseczki wsypać mąkę i szczyptę soli. Dodać roztarte drożdże oraz około 350 ml ciepłej wody. Zagnieść gładkie ciasto....

  • Czym zastąpić masło na co dzień?

    ...pokusić się o hummus paprykowy, buraczkowy czy pomidorowy. Prostym, smacznym i zdrowym rozwiązaniem jest również szybka pasta z awokado. Miąższ dojrzałego owocu wystarczy połączyć z czosnkiem, solą(...) kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Kolejną propozycją jest pasta z fasoli nazywana roślinnym smalcem - polecana osobom na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Fasola zawiera bowiem potas, wapń, fosfor...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Papryka faszerowana z ajvarem Pasta paprykowa ajvar to bałkański przecier z pieczonej słodkiej papryki, bakłażana i (ewentualnie) pomidorów. Upieczone papryki, bakłażan i pomidory obierz ze skórki, przetrzyj, dodaj roztarty czosnek, dopraw do smaku solą, pieprzem, ziołami. Pastę przełóż do słoików, na wierzch wlej łyżeczkę oleju i zapasteryzuj. Składniki na 4 porcje: 4 duże dojrzałe czerwone...

Wideo na temat: paprykowa pasta
  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news