• Informacje na temat:

    papryki faszerowane na zime

Przepisy na temat: papryki faszerowane na zime
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

Artykuły na temat: papryki faszerowane na zime
  • Jaglane odkwaszenie, wzmocnienie i rozgrzewka przed zimą

    ....: 1/2 papryki czerwonej (lub zielonej),1/2 ogórka świeżego (lub kiszonego - jak wolisz) oraz kawałek sera typu feta. Kilka pomidorków koktajlowych pokrój na połówki. Jeśli lubisz oliwki - to też potnij kilka...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...pierogów lub faszerowanej papryki. MODNA JAGLANA: Oczyszcza organizm. Poprawisz dzięki niej kondycję włosów, skóry i paznokci, osłabionych o tej porze roku. To zasługa zawartej w niej krzemionki...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Odporność zaczyna się w kuchni – jakie potrawy pomogą wzmocnić organizm?

    ..., jak np. przepis na frittatę z fasolką, papryką i chorizo, czy też pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem.    Kasza jaglana Ten rodzaj kaszy to doskonałe źródło witamin z grupy B. Jak...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    .... Stąd między innymi w kuchni Kalabrii obecna jest pasta nduja - mieszkanka wieprzowego tłuszczu i pikantnej papryki. Brzmi źle, ale jest absolutnie wspaniałe! Używane na przykład jako baza sosu do...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Spod " Ascolany " dziennik ogrodowo- codzienny

    ...wiosna  Ma paki ( podobno zakwitnie na czerwono ), bardzo ladne sa tez moje ulubione margaretki. Powinny przetrzymac zime. W ziemi w ogrodku tez ladnie rosna ( rozsadzilam...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...