• Informacje na temat:

    papryka żółta

Przepisy na temat: papryka żółta
  • Papryka: Trzy kolory zdrowia

    Jesienią mamy większą ochotę na ciepłe posiłki, a papryka jest jednym z nielicznych warzyw, które poddane obróbce termicznej, zachowuje znaczną część wartości odżywczych. Korzystajmy z atutów zarówno duszonej, pieczonej, marynowanej, jak i surowej papryki. To warzywo ma nam wiele do zaoferowania.

  • Przepis na tą sałatkę pochodzi z blogu Mirabelki, to była moja próba generalna przed Wielkanocą :-), polecam

  • Trzy kolory papryki

    Czerwona, zielona, żółta – którą wybieramy najczęściej? Trudno wskazać inne warzywo niż papryka, które mogłoby pochwalić się taką różnorodnością barw.

  • Jajeczna, warstwowa - pysznie smakuje i pięknie się prezentuje :)

  • Makaron z papryką

    Składniki pieprz sól 1 żółta papryka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego natka pietruszki 400 g makaronu penne 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 1 cebula 100 g bekonu 200 g śmietanki 30% Przygotowanie Cebulę, paprykę i bekon pokroić w cienkie paski. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju smażyć bekon i cebulę (2-3 minuty), dodać paprykę, a następnie...

  • lekka i smaczna

  • 3 fakty o papryce

    Żółta, czerwona, zielona: papryki kuszą pięknymi kolorami i charakterystycznym smakiem. Najważniejsze jest to, że zawierają dużo cennych dla naszego zdrowia właściwości.

  • Jest pyszna :))) polecam!!!

  • Zielono - żółta sałatka z boczkiem

    Składniki: garść rukoli, garść roszponki kilka liści sałaty lodowej 4 nektarynki 8 cienkich plastrów wędzonego boczku 10 dag białego twarogu lub koziego sera olej rzepakowy lub oliwa słodka czerwona papryka 5 łyżek świeżego soku z pomarańczy chilli łyżeczka miodu sól pieprz Przygotowanie: 1. Boczek pokrój w paski, oprósz słodką papryką, smaż pięć minut na rozgrzanym oleju...

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka zielono-żółta z boczkiem"

Artykuły na temat: papryka żółta
  • Żółta papryka odmładza

    Zimą skóra potrzebuje więcej witaminy C, która wzmacnia ją i pomaga jej odbudować kolagen.

  • Żółta papryka odmładza

    Jej wartości odżywcze są znane dietetykom. Okazuje się, że to warzywo zaczyna doceniać branża kosmetyczna.

  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) najpopularniejsza z papryk - odmiana Bell. Słodka i mięsista może być czerwona, pomarańczowa, żółta, fioletowa, kremowa czy zielona. Bell warto dodawać do sosów, sałatek, lecza, gulaszu, a także...

  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Czerwona, pomarańczowa, żółta, zielona - każda ma niewiele kalorii - 100 g to zaledwie 23 kcal. Najzdrowsza jest surowa papryka, ale duszona, pieczona (ajwar) czy kiszona też ma sporo zalet. Warzywo(...), cierpiące na zespół jelita nadwrażliwego, wzdęcia czy mające ogólne dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Gotowana dla seniorów Gotowana lub duszona papryka, zwłaszcza żółta ma sporo...

  • Papryka: Łagodna czy ostra?

    Najpopularniejsza jest papryka łagodna, zarówno czerwona, żółta, pomarańczowa, jak i zielona. Można ją jeść na surowo, dusić, piec, gotować lub grillować. Z kolei ostrzejsze odmiany, np. chili, pepperoni, habanero czy jalapeno, nadają potrawom pikantny smak.

  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Zmniejsza apetyt, poprawia spalanie tłuszczu, ma więcej witaminy C niż cytryna. Papryka jest jedynym warzywem, które w trakcie gotowania, pieczenia oraz suszenia nie traci całej cennej witaminy.

  • Papryki faszerowane kaszą jaglaną

    Pożywny obiad bez mięsa? To więcej niż możliwe- wypróbuj przepis na papryki faszerowane z kaszą jaglaną i przekonaj się sama!

  • „Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana”. Polskie warzywa z południa Mazowsza

    Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę kryje w sobie to warzywo? Papryka to prawdziwa bomba witaminowa! Po pierwsze, witamina C. Już jedna papryka zawiera całkowite, dzienne zapotrzebowanie na witaminę C dla dorosłej osoby i jest jednym z najlepszych...

  • Papryki faszerowane

    >>> Zobacz przepis na następnej stronie

  • Faszerowana papryka

    Posyp papryki dymką i startym żółtym serem.

Zdjęcia na temat: papryka żółta
Wideo na temat: papryka żółta
  • Pyszna kuchnia do 10 zł

    Daria Ładocha postanowiła przygotować w "Dzień Dobry TVN" dania, których koszt nie wyniesie więcej niż 10 złotych. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: zupa warzywna z kapustą i żółtą papryką, zupa krem z kukurydzy z imbirem i chili, kasza gryczana z fasolką, burakiem i serem oraz pęczak z pieczonymi warzywami. (Dzień Dobry TVN)