• Informacje na temat:

    papryka zapiekana z nadzieniem

Przepisy na temat: papryka zapiekana z nadzieniem
  • Bułki z pożywnym nadzieniem

    Bezmięsne smakołyki, nie tylko dla wegetarian!

  • Rurki z serowo - cukiniowym farszem

    Cannelloni z takim nadzieniem można zapiec też pod beszamelem.

  • Farsze w jarskiej wersji

    Sezonowe warzywa, z nadzieniem bez dodatku mięsa. będą pyszne i pożywne!

  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe

    Z nadzieniem z sera owczego.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...posiekaną cebulę i seler, starty imbir, bułkę oraz jajko i natkę pietruszki. Dopraw na pikantnie solą, pieprzem i mielonymi paprykami, dokładnie wymieszaj.  3. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki...

  • Świąteczne dania dla najmłodszych

    Muffinki z mięsnym nadzieniem Nie ma chyba nikogo, kto nie lubiłby domowych babeczek-muffinek. To właśnie dlatego proponujemy uczynić z nich świąteczne danie skierowane właśnie do najmłodszych, którzy - jak powszechnie wiadomo - należą przecież do najbardziej surowych i wymagających krytyków kulinarnych. Zachęcamy jednak, aby tym razem nie podawać ich na słodko, ale zaserwować je w wersji...

  • Faszerowane ziemniaki

    ...nim łupinki. Rada kucharza Nie rezygnuj z podduszenia koncentratu pomidorowego. Zmienia on wtedy kolor na rudawobrązowy i zyskuje głęboki, mniej cierpki smak. Kartofelki z nadzieniem trzy sery...

  • Zapiekanki z pieczywem

    ...napełnij gorącym, zielonym nadzieniem. Posyp serem i wstaw do piekarnika. Zapiecz przez kilkanaście minut, tylko tyle, by ser się zrumienił. 4. Orzeszki podpraż na suchej patelni (możesz użyć też...

  • Przepisy na lekkie obiadki

    Smaczne, lekkostrawne, łatwe do przyrządzenia. W sam raz na wakacje. Zainspiruj się naszymi propozycjami zdrowych przysmaków dla najmłodszych.

  • Brazylijskie pierożki empenadas

    Składniki: 110 ml + 2 łyżki mleka Pół łyżeczki soli 90 g sklarowanego  masła 375 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek 1 jajko 1 żółtko 30 g wędzonego boczku 1 łyżka masła 100 g mielonej wołowiny Pieprz angielski  Słodka papryka Pieprz 6 zielonych oliwek Przygotowanie: 110 ml mleka posolić i podgrzać. Schłodzone sklarowane masło pokroić. Mąkę wymieszać...

Artykuły na temat: papryka zapiekana z nadzieniem
  • Papryka z serem i szpinakiem

    Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Osusz, posiekaj i podsmaż. Przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Zapiekane tortille z kurczakiem

    Potrawa w stylu meksykańskim.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • ​Papryki nadziewane pęczakiem

    Przepadam za nadziewanymi warzywami - świetnie wyglądają, dobrze smakują i dają wręcz nieskończone pole do popisu, jeśli chodzi o składniki farszu. Jako bazę wykorzystuję różne kasze, do których dodaję warzywa, a całość doprawiam serami i pachnącymi ziołami.

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Bakłażan z mięsem, komosą ryżową i warzywami

    Pyszne nadzienie w smakowitym opakowaniu: ślinka cieknie na sam widok!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...