• Informacje na temat:

    papryka zapiekana faszerowana mięsem mielonym

Przepisy na temat: papryka zapiekana faszerowana mięsem mielonym
  • Papryka faszerowana

    Z mięsem mielonym i warzywami.

  • Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    Idealne na rodzinny obiad czy kolację!

  • Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana mielonym mięsem"

  • Faszerowane ziemniaki

    Miseczki z mielonym mięsem Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki wyszoruj. Każdy osobno zawiń w folię aluminiową. Piecz 90 minut w 200 st. Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj. Dymki posiekaj(...). Grzyby oczyść, opłucz, potnij. Cebulę obierz, posiekaj. Filet umyj, potnij na kawałeczki. Rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż grzyby i cebulę. Połącz z mięsem...

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

  • Bakłażan faszerowany mięsem i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 1-2 podgotowane ziemniaki 2 bakłażany 1 papryka 1 cebula 250 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól i pieprz Sposób przygotowania: Bakłażany przekrój na pół i wydrąż miąższ, zostawiając ścianki grubości ok. 1 cm. Wydrążone...

  • Sezon na paprykę powoli się zaczyna, warto więc wykorzystać to wartościowe warzywo. Dzisiaj proponuje ją w formie zapiekanej z dodatkiem mięsa, ryżu i pomidora.

  • Faszerowane warzywa

    Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego(...) smaku. 2. Filety potnij na kawałki. Ser zetrzyj. Zetnij wierzchy papryk. Strąki oczyść i napełnij farszem. Przykryj mięsem, koperkiem, serem i odciętymi wierzchami. Ustaw w formie. Podlej bulionem...

  • Potrawa bardzo szybka i łatwa do przygotowania.

Artykuły na temat: papryka zapiekana faszerowana mięsem mielonym
  • Kalafior faszerowany mielonym mięsem

    Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad? Wypróbuj przepis na kalafiora pieczonego z mięsem mielonym.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Wyborna papryka

    Faszerowana, pieczona czy gotowana i tak w każdej wersji jest znakomita.

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Zapiekanki z warzyw

    ...posypać tartym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180°C około 15-20 minut. Podawać od razu ze świeżym pieczywem. Cukinia faszerowana Składniki na 2 porcje: 1 cukinia, 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku, czerwona papryka, 0,5 kg pieczarek, po 2 gałązki tymianku i rozmarynu, kilka listków naci selera, sól, pieprz, chili w proszku, 2 łyżki mąki, ok. 3 łyżek masła, 10 dag żółtego sera pokrojonego w paski...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Sezon na paprykę w pełni. Zrób z niej wyśmienite dania! Inspiracje czerp z Bałkanów, Meksyku czy Węgier - tam papryka jest królową kuchni.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...