• Informacje na temat:

    papryka z serowym nadzieniem

Przepisy na temat: papryka z serowym nadzieniem
  • Quiche z warzywnym nadzieniem

    Pyszny, sycący obiad bez mięsa!

  • Kruche tartaletki  z serowym farszem

    ...napełnij serowo-jajecznym nadzieniem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st., aż masa się zetnie (25-30 minut). Możesz także przygotować jedną większą formę i piec tartę 45 minut.

  • Pieczone pierogi z warzywami

    Pierogi w nieco innej, ale równie smacznej wersji. Nadzienia zadowolą smakiem wszystkich!

  • Smażony camembert z żurawiną

    Z warzywnym nadzieniem.

  • Przysmaki z sera

    ...zabawne szaszłyczki warzywno-serowe (z czerwoną papryka, pomidorkami koktajlowymi, kiszonym ogórkiem). Serek mascarpone robiony jest ze śmietany, zawiera więc dużo tłuszczu (aż 80 proc.). Ma jednolitą...

  • Pyszne naleśniki i tortille

    .... Dodaj do masy serowej. Wrzuć pestki słonecznika. Przypraw solą i pieprzem. Masę przemieszaj. Naleśniki posmaruj przygotowanym nadzieniem. Zwiń.

  • Gruzińskie dania, które pokochali Polacy

    Leo’s Marani. Oto lista dań, które najchętniej wybierają Polacy: Chaczapuri - ciasto drożdżowe z nadzieniem serowym. Polacy najchętniej wybierają farsz z sera gruzińskiego lub z mięsem. Chaczapuri...

  • Faszerowane papryczki na przyjęcie

    Zrobisz je w 30 minut!

  • Faszerowane ziemniaki

    ...nim łupinki. Rada kucharza Nie rezygnuj z podduszenia koncentratu pomidorowego. Zmienia on wtedy kolor na rudawobrązowy i zyskuje głęboki, mniej cierpki smak. Kartofelki z nadzieniem trzy sery...

  • Zapiekanki z pieczywem

    ...napełnij gorącym, zielonym nadzieniem. Posyp serem i wstaw do piekarnika. Zapiecz przez kilkanaście minut, tylko tyle, by ser się zrumienił. 4. Orzeszki podpraż na suchej patelni (możesz użyć też...

Artykuły na temat: papryka z serowym nadzieniem
  • Papryka z serem i szpinakiem

    Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Osusz, posiekaj i podsmaż. Przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Skorzystaj z naszych propozycji i przygotuj dla swojego malucha pyszne, serowe przysmaki!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Przysmaki z sera

    ...zabawne szaszłyczki warzywno-serowe (z czerwoną papryka, pomidorkami koktajlowymi, kiszonym ogórkiem). Serek mascarpone robiony jest ze śmietany, zawiera więc dużo tłuszczu (aż 80 proc.). Ma jednolitą...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Pakieciki ze schabu

    Schab umyć, pokroić na cienkie kotlety, rozbić i posypać przyprawą do grilla. Oba rodzaje serów zemleć, doprawić oregano i maggi. Paprykę umyć, pokroić...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...