• Informacje na temat:

    papryka z mięsem mielonym i kuskusem

Przepisy na temat: papryka z mięsem mielonym i kuskusem
  • Kuskus z sosem pomidorowym

    Taki obiad zrobisz bardzo szybko. Kuskus dobrze komponuje się mięsem, sosem pomidorowym czy też warzywami.

  • Pyszne danie obiadowe lub kolacyjne . Papryka , kuskus, mięsko. I sosik . Można podawać z ziemniakami, frytkami i lub z świeżą bagietką.

  • Kuskus z sosem pomidorowym

    To jest danie dla niecierpliwych.

  • W tym tygodniu mam dwa dni wyjęte trochę z życia, mało czasu na gotowanie, ale to nic na pewno nie zgłodniejecie :) Dzisiaj mam dla Was przepyszną, faszerowaną paprykę z mięsem mielonym i kaszą kuskus.

  • Faszerowana papryka

    Idealna na przystawkę!

  • Przepyszne danie na goraco, ale rowniez i na zimno, jako przekaska. Zamiast ryzu dalam kuskus i wyszlo bardzo smacznie. Polecam.

  • Turecka sałatka z kuskusem

    8 porcji, łączny czas: 15 minut 250 g kuskusu 1 łyżeczka mielonego kuminu Składniki: 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku sól morska i świeżo...

  • Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.

  • Cukinie z mięsem, pomidorami i oliwkami

    ...słodka papryka olej natka sól pieprz Przygotowanie: 1. Odkrój górę cukinii, łyżką wyjmij środek. Kaszę zalej połową szklanki wody, wymieszaj, odstaw na 5 minut. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż(...) mięsem, posyp serem, piecz 20 minut w temp. 180⁰C. Udekoruj natką.

  • Sezon na paprykę powoli się zaczyna, warto więc wykorzystać to wartościowe warzywo. Dzisiaj proponuje ją w formie zapiekanej z dodatkiem mięsa, ryżu i pomidora.

Artykuły na temat: papryka z mięsem mielonym i kuskusem
  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    Masz ochotę na kalejdoskop smaków i kolorów na talerzu z pysznościami? Polecamy wyśmienite i apetycznie wyglądające warzywo z nadzieniem.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Kuskus z sosem pomidorowym

    To jest danie dla niecierpliwych.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Szybki kurs jedzenia kuskusu

    ...wpływem wody i tradycyjnie gotuje się go na parze ponad gotującym się mięsem i warzywami. W polskiej kuchni najczęściej zalewa się go wrzątkiem i odczekuje kilka minut, aż napęcznieje. Znacznie(...). Z mięsem z grilla Kuskus lubi dodatek wieprzowiny lub baraniny. Mięso oprósz pieprzem, solą, kminkiem i cynamonem. Na godzinę przed położeniem na grilla włóż je do zalewy ziołowo-czosnkowej na bazie...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Kuskus: gwiazda północnej Afryki

    ...dymkę, zamieszaj i przesmaż, a potem chwilę podduś na patelni. Następnie wymieszaj warzywa z patelni z kuskusem i marchewką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż plastry mięsa, posyp(...) koncentratu pomidorowego, po łyżce posiekanej natki lubczyku i tymianku, vegeta, sól, pieprz, ostra papryka, cynamon, łyżka miodu, 450 ml jogurtu naturalnego, 2 gałązki mięty, oliwa 1. Bakłażany...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Kuchnia Maroka

    ...paprykach, lub podpiecz w piekarniku przez 25 minut.   Buraki z kozim serem Sos: sól do smaku 1 ząbek czosnku, zgnieciony 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Dijon...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...