• Informacje na temat:

    papryka po węgiersku

Przepisy na temat: papryka po węgiersku
  • Papryka po węgiersku

    Idealny dodatek do obiadu

  • Super smaczna i zdrowa sałatka do potraw.

  • Ostry gulasz po węgiersku

    Składniki: 3 czerwone papryki 80 dag filetu z indyka (ew. wieprzowiny, np. chudej łopatki) 1 papryczka chili 3 cebule 2 puszki pomidorów 5 ząbków czosnku 1/2 szkl. bulionu warzywnego 5 dag masła l1 łyżka mąki pszennej mielona papryka ostra (2 łyżki) i słodka (1 łyżka) sól pieprz Przygotowanie: 1. Filet umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso posyp solą, pieprzem...

  • Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana po węgiersku"

  • Gulasz po węgiersku

    Idealny dodatek do dań, np. placków ziemniaczanych

  • Każdy lubi placki ziemniaczane, każdy lubi gulasz po węgiersku.........proponuję je połączyć :-) będzie zachwyceni.

  • Placki po węgiersku

    Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, 2-3 łyżki mąki , 1 jajko, 1 cebula, pieprz, sól, 4-5 łyżek oleju. Na sos: 40 dag mięsa wieprzowego, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, 1 cebula, 1 papryka, 1/3 szklanki śmietany, 1/2 szklanki bulionu, ulubione zioła.

  • Placek po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Treściwe, idealnie pikantne i po prostu smaczne.

  • Zupa gulaszowa po węgiersku - przysłał Marcinus

    ...1,5 l rosołu; 2 cebule; 3 papryki; 25 dag wołowiny; 25 dag wieprzowiny; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; tłuszcz: olej, smalec lub margaryna; sól; pieprz; kminek; papryka mielona; cukier; czosnek; majeranek; skórka cytrynowa do smaku...

  • Placki ziemniaczane zna i lubi chyba każdy,są proste w przygotowaniu,a jak dodamy do nich gulasz mamy syty placek po węgiersku.

Artykuły na temat: papryka po węgiersku
  • Naleśniki z mięsem po węgiersku

    Nie tylko na deser czy śniadanie - naleśniki wytrawne świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe!

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Papryka dobra przy diecie

    Zawiera też witaminy B i E (najwięcej żółta), wapń, potas, żelazo i magnez. Dołącz dania z papryką w roli głównej do swojego menu - nawet podgrzana i upieczona papryka nie straci witamin. Jedz jej więc jak najwięcej! Papryka to zatem świetna przekąska dla osób odchudzających się. Pokrój w cienkie paski umytą paprykę w różnych kolorach i chrup razem z dipem na bazie jogurtu naturalnego (do...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Placki po węgiersku

    Danie dla każdego.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Tatar ze śledzia po węgiersku

    Śledź w wersji Magdy Gessler smakuje wyśmienicie.

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • 800 g prawdziwków lub podgrzybków (świeżych); 2 cebule; płaska łyżka słodkiej papryki w proszku; 100 g wędzonej słoniny lub 2 łyżki oleju słonecznikowego; pół szklanki kwaśnej śmietany; sól, pieprz.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...