• Informacje na temat:

    papryka panierowana

Przepisy na temat: papryka panierowana
  • Panierowane pałki kurczaka

    Chrupiąca panierka sprawia, że dzieci chętniej sięgają po serwowane na obiad mięso. Jeśli więc masz w domu niejadka, dosypuj płatki także do kotlecików z piersi kurczaka. Smacznym dodatkiem do panierki są również płatki migdałów.

  • Proste, szybkie, smaczne. Innowacja gdy chcemy kiełbaskę na gorąco:)

  • Panierowane skrzydełka

    Składniki: skrzydełka z kurczaka mąka pszenna mąka kukurydziana papryka słodka jajko olej sól i pieprz sos czosnkowy np. Tarsmak Przygotowanie: 1. Podzielić oczyszczone skrzydełka na dwie części. Oprószyć pieprzem, solą oraz papryką. Obtoczyć skrzydełka w jajku, a następnie w mieszaninie mąki pszennej i kukurydzianej. 2. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do...

  • To, co inni uwazaja za proste jedzenie lub fast food, jest tak samo smaczne, jak kazda domowa potrawa. Jest to doskonala i szybka przekaska lub kolacja - panierowana paryka z serem cheddar, do tego specjalny ostry sos z lekko owocowa nutka jak u Chinczyka.

  • Panierowane pałki paprykowe

    Pyszny obiad dla całej rodziny.

  • Niby zwykłe kotlety, a jednak troszkę inne, bo panierowane w płatkach owsianych...Polecam każdemu ;)

  • Panierowany w wiórkach

    Składniki: 4 sznycle ze schabu 10 dag wiórków kokosowych puszka brzoskwiń mała papryczka chili czerwona papryka cebula olej 2 łyżki oliwy ocet winny 4 plasterki żółtego sera mieszanka ryżu jajko mąka sól pieprz Przygotowanie: Ryż ugotuj. Sznycle rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w wiórkach kokosowych. Smaż...

  • Jedzonko z gatunku: proste i smaczne.

  • Panierki inne niż zwykle

    Zazwyczaj mięso przed smażeniem panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Aby nieco urozmaicić danie główne można zrezygnować z tego klasycznego wariantu i postawić na oryginalne dodatki.

  • Kolejne danie mojego męża.

Artykuły na temat: papryka panierowana
  • Kalafior panierowany

    Zapiekane jarzyny powinny przypaść do gustu nawet zdeklarowanym mięsożercom. Wypróbuj przepis na pysznego, zapiekanego kalafiora w panierce.

  • Panierowane krewetki z ryżem curry i dipem czosnkowym

    ..., i 4 woreczki ryżu- gotują się ok. 15 min. Krewetki wraz z ryżem na talerz, ryż przyozdabiam groszkiem, ale może być to również papryka bądż kiełki, albo wszystko razem. Do dania świetnie nadaje się dip...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    Doskonałe na grzanki, do panierowania i zapiekania. Poprawi też smak potraw.

  • Węgierskie inspiracje

    Na południe od Karpat słońce świeci mocniej. Tu dojrzewają winogrona i papryka. Pomysłowość węgierskich kucharzy, bogactwo surowców sprawia, że kuchnia Madziarów jest wyjątkowo ciekawa.

  • Smażony ser w panierce

    Co na obiad gotują nasi czescy sąsiedzi? Otóż na ich stołach często gości czosnkowa polewka. Na deser zaś podają kołacze i aromatyczny miodownik. Prym wiodą jednak pyszne knedle i smażony ser w panierce!

  • Naleśniki z mięsem po węgiersku

    Nie tylko na deser czy śniadanie - naleśniki wytrawne świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe!

  • Sprawdzone sposoby na kotlety

    Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

  • Pałki kurczaka

    To danie zasmakuje najmłodszym domownikom.

  • Kotlety z bakłażana w panierce

    Bakłażan jest niskokaloryczny i wspomaga odchudzanie. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz z niego pyszne kotleciki.

  • Naleśniki z mięsem

    Przygotowanie: Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone...