• Informacje na temat:

    papryka nadziewana inaczej

Przepisy na temat: papryka nadziewana inaczej
  • Ulubione letnie przysmaki

    ...powietrzu. Aby często serwowane danie nie znudziło się malcowi, możesz nadziewać naleśniki za każdym razem inaczej. Masz do dyspozycji pełen przekrój owoców, serki homogenizowane (naturalny możesz...

Artykuły na temat: papryka nadziewana inaczej
  • Panie i Panowie, Oliwkę podano!

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Letni jadłospis maluszka od A do Z

    ...zrobić błyskawicznie, a dzieci zazwyczaj bardzo je lubią. Aby często serwowane danie nie znudziło się malcowi, nadziewaj naleśniki za każdym razem inaczej. Masz do dyspozycji różne owoce, serki...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    Nie tylko kanapki... W zasadzie nie powinniśmy z nich rezygnować, ale podać je inaczej niż na co dzień. Najlepszą kanapkową bazą będzie pieczywo chrupkie, pumpernikiel lub pieczywo tostowe. Kromki(...) i trójkątnych plasterków żółtego sera, pasują wszelkiego rodzaju pasty - jajeczne, serowe, rybne, a do dekoracji - pomidorki cherry, papryka konserwowa, pokrojona w paski, korniszony, miniaturowa kukurydza...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    .... Tajemnicą jej sukcesu jest błyskawiczna utrata kilogramów w ciągu kilku dni. Potem jednak wymaga dyscypliny i cierpliwości. Inaczej efekt jo-jo gwarantowany. Na czym polega • Etap pierwszy: jesz(...) śniadaniem. Dieta według grupy krwi - schudniesz 1 kg w dwa tygodnie Zdaniem dr Petera D'Adamo, autora tej diety, białka zawarte w różnych pokarmach każdy z nas przyswaja inaczej. Tak więc konkretny...

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...