• Informacje na temat:

    papryka na kanapki

Przepisy na temat: papryka na kanapki
  • Kolorowe kanapki

    Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami w postaci kolorowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy wykorzystać zasoby swojej kuchni i przygotować pomysłowe kromki o zaskakującym smaku, które dodadzą Ci energii każdego dnia.

  • bardzo dobra a la pasta na kanapki, bulki i rogaliki

  • Kanapki bez bułek i chleba

    ...sosem pomidorowym. Obłóż oliwkami. Posyp pokruszoną fetą oraz kosteczkami papryki. Kanapki udekoruj listkami świeżej bazylii i od razu podawaj. Wafle z pastą słonecznikową Sposób(...) albo 1 łyżkę oliwy (może być taka, w której marynowały się suszone pomidory albo inna smakowa). Pastę ze słonecznika ponownie przypraw do smaku. Posmaruj nią ryżowe wafle. Kanapki udekoruj np. cząstkami...

  • zielone szpinakowe szaleństwo

  • Pasta bezjajeczna - idealna na kanapki

    Pyszna pasta kanapkowa dla wegan. Czarna sól himalajska, czyli kala namak, jest idealna, gdy chcemy uzyskać wegański zamiennik jajek. Jej specyficzny, siarkowodorowy zapach sprawia, że doprawione nią bezsmakowe tofu nabiera smaku jajecznicy lub pasty jajecznej.

  • Bardzo dobry domowy wyrób, bez wędzenia i cudowania. Stary, dobry, domowy przepis dla każdego.

  • Kanapka sycylijska

    W sam raz na drugie śniadanie

  • Smaczne i apetyczne kanapki o niecodziennych walorach smakowych. Ozdoba kazdego przyjecia, ale i doskonale przekaski na co dzien.

  • Trzy pomysły na fit kanapki bez pieczywa

    Zbyt duża ilość pieczywa nie sprzyja zachowaniu szczupłej sylwetki. Wypróbuj alternatywę dla tradycyjnych kanapek – poznaj nasze propozycje na przekąski bez pieczywa.

Artykuły na temat: papryka na kanapki
  • Wegańskie kanapki

    Szukasz inspiracji na zdrowe, pożywne śniadanie, które zapewni ci energię na cały dzień? Polecamy pomysł na wegańskie kanapki!

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) jest aromatyczna papryka Pimento. Papryka to też cała gama ostrych smaków! Wśród pikantnych odmian, nazywanych popularnie chili, jest np. papryczka Jalapeño, Habanero, Cayenne (z niej powstaje pieprz...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Pasta do kanapek

     Umyj papryki i papryczki. Ułóż je na blasze i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz, aż skórka ściemnieje. Gdy ostygną, delikatnie je obierz. ...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...

  • Kanapki inaczej

    Pojawiają się w każdej kuchni. Mogą być ciepłe lub zimne, ale zawsze sycą. Kanapki dają nieograniczone możliwości, a do tego są wygodną przekąską, którą można zabrać w podróż, do pracy czy szkoły.

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • „Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana”. Polskie warzywa z południa Mazowsza

    Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę kryje w sobie to warzywo? Papryka to prawdziwa bomba witaminowa! Po pierwsze, witamina C. Już jedna papryka zawiera całkowite, dzienne zapotrzebowanie na witaminę C dla dorosłej osoby i jest jednym z najlepszych...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

Wideo na temat: papryka na kanapki
  • Hummus z oliwą z oliwek i papryką

    Pyszna i zdrowa pasta do kanapek.

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze będzie puszysta i kremowa. Zobaczcie, jak ją zrobić w kilka chwil!

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze będzie puszysta i kremowa. Zobaczcie, jak ją zrobić w kilka chwil!