• Informacje na temat:

    papryka marynowana twarda

Przepisy na temat: papryka marynowana twarda
  • Marynowana papryka na zimę

    Bogactwo witaminy C, A i E, potasu, wapnia i żelaza. Papryka to prawdziwa skarbnica cennych składników. Jej smak możemy zachować przygotowując przetwory na zimę.

  • Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.

  • Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.

  • Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.

  • Doskonały przetwór, który koniecznie musi znaleźć się wśród zimowych zapasów. Papryka idealna jako surówka do obiadu, ale również świetnie smakuje jako samodzielna przekąska..

  • Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.

  • Następny zapas na zimę do spiżarni.

  • Przepis mamy najlepszy.

  • Doskonała jako dodatek do kanapek lub jako samodzielna przekąska.

  • smak lata zamknięty z słoiku....:)

Artykuły na temat: papryka marynowana twarda
  • Feta: Zdrowie na talerzu

    ...pewność, że kupujesz produkt oryginalny,zawsze kupuj fetę, a nie ser typu feta. Z kim jej po drodze  Ta prawdziwa jest słona, wilgotna i dość twarda. Łatwo się kruszy i topi w wysokich temperaturach...

  • Spiżarnia pełna skarbów

    Papryka konserwowa w miodzie Składniki na 4-5 słoików (ok. 400 ml): 2 i 1/2 kg papryki, 1 szklanka octu 10 proc., 5 szklanek wody, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki miodu, łyżka soli, po 8-10(...) wodą. W garnku zagotuj wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć połówki papryk i gotuj 5 min (dzięki temu papryka będzie bardziej sprężysta i nie połamie się podczas wkładania do słoików). Wyjmij ją, osącz...