• Informacje na temat:

    papryka marynowana moczona w wodzie

Przepisy na temat: papryka marynowana moczona w wodzie
  • Przygotować marynatę: do rondla wlać pół szklanki wody, ocet, dodać gorczycę, ziele angielskie, liść laurowy, cukier oraz pieprz i zagotować. Przestudzić i do letniej marynaty włożyć filety. Pozostawić na 24 godziny. Rodzynki umyć i moczyć w letniej wodzie 20 min. Śledzie wyjąć z marynaty, pokroić w wąskie ukośne paski i zwinąć koreczki. Ułożyć je na półmisku i w środek każdego koreczka włożyć...

  • Doskonały przetwór, który koniecznie musi znaleźć się wśród zimowych zapasów. Papryka idealna jako surówka do obiadu, ale również świetnie smakuje jako samodzielna przekąska..

  • Śledzie po królewsku

    Składniki na 8 porcji: - 6 płatów śledzi solonych, - 5 jajek, - strąk czerwonej papryki (najlepiej marynowanej), - po 3 łyżki oleju i gęstego majonezu, - listki zielonej sałaty, - 1 cytryna, natka pietruszki Przygotowanie: Śledzie moczyć 3 godziny w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Płaty podzielić na połówki, skropić sokiem z 1/2 cytryny...

  • Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...koperku Przygotowanie: Ryż gotować w osolonej wodzie 18-20 minut. Ryby skropić sokiem z połowy cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marchewki pokroić w półplasterki. Marchewki i fasolkę, ugotować w osolonej wodzie. Ryby obtoczyć w mące. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni i smażyć ryby z obu stron po 2-3 minuty. Zagotować mleko z bulionem, wmieszać bazę do sosów i gotować jeszcze minutę. Do sosu dodać...

  • Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.

  • Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.

  • Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.

  • Następny zapas na zimę do spiżarni.

  • Przepis mamy najlepszy.

Artykuły na temat: papryka marynowana moczona w wodzie
  • Udany połów

    Poziom trudności: 3 140 g suszonych filetów anchois (www.kuchnieorientu.pl) moczonych w wodzie ok. 5 minut, 2 czerwone papryczki chili drobno posiekane, 3 cebulki szalotki drobno posiekane, 3 ząbki...

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    ..., bazylię i czosnek. Wymieszaj. Na sposób meksykański Czerwoną fasolę i kukurydzę odsącz. Cebulę pokrój i zeszklij, paprykę pokrój i dodaj do cebuli. Wymieszaj i smaż, aż papryka będzie miękka. Wlej...

  • Śledź świątecznie

    .... Śledź po kujawsku Składniki na 6 porcji: 60 dag solonych śledzi, 2 łyżki oleju, 1 szklanka mleka, 30 dag jabłek, suszony majeranek, sok i skórka otarta z cytryny, mielona ostra papryka, 2 łyżki...

  • Serowe przekąski

    ..., pieprzem, gałką muszkatołową. Wyrabiamy na jednolitą masę.Przekładamy do formy, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem zanurzamy formę w gorącej wodzie, aby ułatwić wyjęcie pasztetu...

  • Gofry gryź!

    ...białej fasoli namoczonej przez noc w wodzie, 2 drobno posiekane łodygi selera naciowego, 1 drobno posiekana czerwona cebula, 1 dobrze poszatkowana marchew, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 drobno(...) octu winnego, 70 ml śmietanki (12%) kilka małych liści laurowych Na galaretkę: 250 ml porto, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 4 listki żelatyny (moczone w zimnej wodzie przez 5 minut) Do podania...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...koperku Przygotowanie: Ryż gotować w osolonej wodzie 18-20 minut. Ryby skropić sokiem z połowy cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marchewki pokroić w półplasterki. Marchewki i fasolkę, ugotować w osolonej wodzie. Ryby obtoczyć w mące. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni i smażyć ryby z obu stron po 2-3 minuty. Zagotować mleko z bulionem, wmieszać bazę do sosów i gotować jeszcze minutę. Do sosu dodać...