• Informacje na temat:

    papryka konserwowa grillowana

Przepisy na temat: papryka konserwowa grillowana
  • Nie ma grilla bez Mosso

    Kanapka z grillowanym boczkiem Nie ma nic tak prostego, a zarazem lubianego przez wszystkich jak kanapka. A co gdyby ją wpleść w menu grillowe? Przygotowanie tej potrawy nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Zacznij od przygotowania warzyw i dodatków, takich jak papryka, sałata, rukola, ser żółty (ostateczny wybór należy do ciebie). Następnie przejdź do grillowania boczku, tak aby  z obu stron...

  • Arcydzieło mojej przyszywanej Babci Ninki:) Podaję jej przepis i na zdjęciu jest jej papryka:) Moja będzie się dopiero robić:)

  • Przepis na domowy salceson

    Na paprykowej konfiturze.

  • Idealna papryka, krucha i bardzo smaczna

  • Zimne sosy do mięsa

    Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!

  • Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama.

  • Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.

  • Najlepszy przepis na paprykę! Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek, sałatek czy jako dodatek do obiadu.

  • Paprykę wg. tego przepisu robię od kilku lat, doskonała do sałatek, pizzy i do kanapek...

  • Chrupiąca i doskonała jako dodatek:)

Artykuły na temat: papryka konserwowa grillowana
  • Tatar ze śledzia po węgiersku

    Śledź w wersji Magdy Gessler smakuje wyśmienicie.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    Na diecie doktora Ornisha chudniesz bez liczenia kalorii. Co więcej, powiedzenie: „balsam na serce” zyskuje inny wymiar. Bo chroni ona przed chorobami, które zagrażają nam coraz częściej.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    ...czerwona papryka Sos: mały jogurt naturalny (150 g), sok z połowy limonki, łyżeczka czubrycy zielonej lub przyprawy włoskiej, pieprz, 2 zmiażdżone ząbki czosnku Wymieszać wszystkie składniki...

  • ...czyli steki wołowe w skorupce przyprawowej. Głównym składnikiem marynaty jest kumin (druga najbardziej popularna przyprawa na świecie). Najczęściej używana jest w kuchni wschodniej, ma mocny korzenny zapach. Fot. 123RF/Picsel Do przygotowania soczystych steków potrzebujemy: - steki z żebra wołowego - oliwa extra Vergin - kmin rzymski - ziarna kawy - chili - papryka - gruba soli - mielonego pieprz Wszystkie sypkie przyprawy należy zgnieść na proszek. Następnie dodać oliwe z oliwek i...

  • Kuracja dla świetnej figury

    ...warzywa! 25 dag marchewki zawiera tylko 50 kcal, a taką porcją można się nasycić! Podobną wartość kaloryczną mają też: papryka, cukinia, seler naciowy i ogórki (też kiszone i konserwowe!). Pij...

  • To fakt, że w mięsie i innych grillowanych produktach mogą powstawać szkodliwe związki chemiczne, które z dużym prawdopodobieństwem zwiększają ryzyko raka. Mamy dobrą wiadomość: Można się przed nimi obronić! Fot. 123RF/Picsel Grillowanie może być zarówno bardzo zdrowe (tłuszcz z potrawy się wytapia), ale i bardzo niezdrowe (w mięsie i produktach zawierających skrobię wytrącają się substancje rakotwórcze). Co zrobić, żeby grill nie zagrażał naszemu zdrowiu, a wręcz przeciwnie? Żeby grillowało...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...szczawiowa z połową jajka ugotowanego na twardo. Pierś z indyka grillowana, trzy średniej wielkości ziemniaki z wody, posypane natką pietruszki. Po filiżance - fasolki szparagowej i marchewki, z łyżką...

  • To fakt, że w mięsie i innych grillowanych produktach mogą powstawać szkodliwe związki chemiczne, które z dużym prawdopodobieństwem zwiększają ryzyko raka. Mamy dobrą wiadomość: Można się przed nimi obronić! Marynata zmniejsza ilość toksycznych substancji powstających przy grillowaniu.     Fot. John Liu / Flickr Grillowanie może być zarówno bardzo zdrowe (tłuszcz z potrawy się wytapia), ale i bardzo niezdrowe (w mięsie i produktach zawierających skrobię wytrącają się substancje rakotwórcze)....