• Informacje na temat:

    papryka kolorowa w occie

Przepisy na temat: papryka kolorowa w occie
  • Tajemniczy składnik zup - ocet

    ...400 ml wody 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, cukier garść listków świeżej bazylii 4 łyżki...

  • Pieczarki najpierw smażymy w cieśnie, następnie marynujemy w zalewie. Ciekawa przekąska na sylwestrowy stół.

  • Kolorowa sałata z nasionami chia

    Czekamy na wiosnę, ale też skarżymy się o tej porze roku na zmęczenie, ból głowy i inne dolegliwości. Zwalcz te objawy odpowiednią dietą.

  • Sałatka śledziowa z kolorową papryką

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Z fasolką, kaszą i serem -10 dag ugotowanej fasolki szparagowej -szkl. ugotowanej kaszy pęczak -op. serka tofu  naturalnego (ok. 20 dag) -1/2 op. sera tofu pleśniowego lub wędzonego -papryka(...) i kalafiorem - 1/2 główki kalafiora -20 dag grubszych plasterków pieczonej polędwicy wołowej -żółta, czerwona i zielona papryka -15 dag pomidorków koktajlowych -3 większe dymki -łyżka posiekanego koperku...

  • Bardzo efektowny dodatek na stół.

  • Kolorowa sałatka

    Doskonała sałatka na letnie dni.

  • Pyszna,łatwa w przygotowaniu sałatka makaronowa z papryką i mieszanką sałat,na pewno połechce podniebienie nawet najbardziej wytrawnego smakosza,idealna na letnie grillowanie.

  • Kolorowa mieszanka warzywna

    Wartościowy dodatek do drugiego dania.

  • Kolorowa sałatka do obiadu, ale i na gościnny stół.

Artykuły na temat: papryka kolorowa w occie
  • Kolorowa sałata z nasionami chia

    Czekamy na wiosnę, ale też skarżymy się o tej porze roku na zmęczenie, ból głowy i inne dolegliwości. Zwalcz te objawy odpowiednią dietą.

  • Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal! Biszkopt 5 jajszczypta soli ¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Masa 200 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej)200 g serka mascarpone1½ łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Konfitura z agrestu 400 g agrestu152 g cukru drobnego2 łyżeczki agaru woda do rozpuszczenia agaru1 kiwi Polewa 100 ml śmietanki 36%100 g gorzkiej...

  • Kolorowe chłodniki

    ...rzodkiewek oraz odłożonym, pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Zupa jest doskonała z chrupkim pieczywem lub młodymi ziemniakami z wody.  Miętowy: z awokado Składniki (4 porcje): 1 ogórek, żółta papryka(...) (4 porcje): 3 duże mięsiste żółte papryki, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, cebula, 2 łyżki oliwy, 500 ml bulionu warzywnego, do smaku: sól, pieprz, do ozdoby: natka, ewentualnie grzanki Przygotowanie...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Kolorowa sałata ze szpinakiem

    Opłukać liście wszystkich sałat, roszponki, rukoli, szpinaku i botwinki. Dokładnie osuszyć. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pociąć...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    .... C, K, kwas foliowy. Są źródłem potasu oraz cennego związku - likopenu - Papryka : Jedna papryka dostarcza tyle witaminy C, co dwie cytryny. Zawiera też dużo potasu - Rzodkiewki :  Dzięki...

  • Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie rymujemy, tylko podajemy ją na zimno. Fot. 123RF/Picsel Gazpacho to tradycyjny chłodnik kuchni hiszpańskiej   Podstawą polskich chłodników jest wywar z botwinki oraz zsiadłe mleko. Wywar gotujemy na bazie dużej ilości siekanych liści botwiny wraz z pędami i małymi buraczkami, w niewielkiej ilości wody. Następnie liście odławiamy, buraczki...

  • Sałata kolorowa witaminowa

    Sałatę opłucz, wymieszaj z osączoną kukurydzą. Dodaj pokrojonego w półplasterki ogórka oraz drobno pokrojonego pomidora i paski papryki. Ocet wymieszaj...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...