• Informacje na temat:

    papryka faszerowana z piekarnika

Przepisy na temat: papryka faszerowana z piekarnika
  • Papryki nadziewane

    Kolorowa papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego to pomysł na szybki, bardzo sycący oraz pożywny obiad z piekarnika. A jak smakuje!

  • Faszerowana papryka

    ...odkrojonymi wierzchami. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem, wlej na dno szklankę wody, przykryj aluminiową folią, wstaw do piekarnika i piecz 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij folię.

  • Obiad z piekarnika

    Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Z papryk odetnij czubki, oczyść. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Rozgrzej olej i zeszklij posiekaną drobno jedną cebulę. Dodaj mięso mielone, przypraw(...). Piecz 10 minut w temp. 180°C. Wylej masę i ponownie wstaw do piekarnika na 35 minut. Pieczony bakłażan Sposób przygotowania 1. Bakłażany ponacinaj w kratkę, posól i odstaw. Zrumień...

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 5 dag ryżu 4 duże podłużne papryki po 2 cebule i jajka, bułka tar. 100 ml śmietany 30 proc. 50 dag mieszanego mięsa mielonego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, olej(...). 3. Doprawioną masą nafaszeruj papryki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piecz przez 15 minut. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż pozostałą cebulę. Dodaj posiekane pomidory...

  • Faszerowana papryka

    ...4 duże plasterki żółtego sera 2 łyżki oleju sól, pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na(...) powierzchnię. Ułóż w żaroodpornej formie. Przykryj plasterkami żółtego sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz przez 40 minut. 4. Gotowe danie udekoruj gałązkami oregano. Podawaj...

  • Papryka faszerowana kaszą gryczaną

    ...część. Łyżeczką usuń ze środka pestki i błonki. Napełnij kaszą papryki. Przykryj je "kapeluszami" i posmaruj resztą oliwy. 4 Wyłóż półkę piekarnika papierem do pieczenia i ułóż na niej papryki. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut, aż skórka na paprykach się przypiecze, a miąższ będzie miękki. Podawaj na ciepło lub zimno, posypane resztą natki pietruszki.

  • Papryka faszerowana

    Oto pomysł na pyszną paprykę. Część mięsa w farszu możesz zastąpić ugotowanym ryżem lub kaszą, np. pęczakiem.

  • Papryka faszerowana

    Z mięsem mielonym i warzywami.

  • Papryki faszerowane z pieca

    ...do smaku. Strąki papryki napełnić farszem ryżowo-serowym. Ustawić w żaroodpornym naczyniu. Nałożyć mięsny sos, posypać resztą sera. Papryki przykryć odciętymi wierzchami. Wstawić do piekarnika...

  • Faszerowane ziemniaki

    Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki wyszoruj, opłucz, wytrzyj, posmaruj odrobiną oliwy. Zawiń (osobno) w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 65-70 minut, aż będą...

Artykuły na temat: papryka faszerowana z piekarnika
  • Papryka faszerowana z jajkiem

    Smacznie faszerowana i podawana z pieca papryka zachwyci gości i domowników.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    .... Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 190°C przez 30 minut. Przed podaniem, posyp posiekaną natką pietruszki.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Papryki faszerowane kaszą

    ...nich ułożyć papryki, zalać wrzącym bulionem. Jajko rozkłócić ze śmietaną, polać papryki z wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, zapiekać 30 minut. Podawać gorące. Zobacz także:

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Karp faszerowany

    ...w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, polej 4 łyżkami roztopionego masła i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180°C. Podczas pieczenia podlewaj powstałym sosem...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki(...), 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Strąki papryki umyj i osusz. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz ok. 30 min, w połowie czasu strąki przewróć na...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...