• Informacje na temat:

    papryka faszerowana w ciescie

Przepisy na temat: papryka faszerowana w ciescie
  • Kuchnia na cały tydzień

    .... 180°C. Posyp rozmarynem.   Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Papryki opłucz, usuń nasiona. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo z dodatkiem masła. Seler naciowy obierz...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...szynką i posyp startym na tarce serem żółtym. Piecz przez 30 minut w temp. 180˚C.  Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Papryki umyj, odkrój czubki. Wydrąż środek, posól, nasmaruj...

  • Wigilia po włosku

    ..., a także czerwona papryka faszerowana pastą z tuńczyka. Jako pierwsze danie króluje z kolei flagowy przysmak Włoch, czyli makaron. Podaje się go z rybami, frutti di mare, z sosem pomidorowo – tuńczykowym...

  • Jajka na świątecznym stole

    ...ugotowanych na twardo, - 6 łyżek majonezu, - pół pęczka natki pietruszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - szczypta szafranu, pół łyżeczki curry, - sól, biały pieprz, - papryka żółta i czerwona(...) Składniki na 8 porcji: - 8 jajek, - ząbek czosnku, - 1 kg szpinaku, - cebula, - bułka tarta (do formy), - 2 łyżki masła, - mielona, słodka papryka, - 5 łyżek startego żółtego sera, - gałka...

Artykuły na temat: papryka faszerowana w ciescie
  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ​Nazywany jest oberżyną lub gruszką miłosną. Co ciekawe, bakłażan botanicznie klasyfikowany jest jako owoc, a dokładnie jagoda. Ale w kuchni traktujemy go jak warzywo, choć można przygotować deser z bakłażanem w roli głównej.

  • Warstwa po warstwie

    Francuska zupa cebulowa Składniki na 4 porcje: 600 g cebuli 1-2 ząbki czosnku 2-3 gałązki tymianku 2-3 łyżki oliwy z oliwek Słodka papryka 1 l bulionu 75 g sera Comte(...) Słodka papryka Pół łyżeczki miodu 2 cebule 1 litr oleju do frytowania Jajko rozdzielić. Żółtko, 75 g mąki, skrobię i piwo wymieszać, ciasto odstawić na 15 minut. Ogórki konserwowe pokroić...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    - My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Smakołyki w panierce

    ...w orzechach Składniki: Naleśniki: 50 g mąki, 2 jajka, 600 ml mleka, sól. Nadzienie: 250 g twarogu, 1 czerwona papryka, 1 jajko, pieprz i sól, do smaku. Panierka: 150 g mąki, szklanka mleka, jajko, sól, 100

  • Ziemniaki w roli głównej

    Nie doceniamy ich i najczęściej są tylko dodatkiem do dań głównych.

  • Impreza ze smakiem!

    Prywatka, przyjęcie, parapetówka, urodziny, imieniny, a może po prostu impreza? Nazwa nie jest ważna – ważna jest dobra zabawa i dobre jedzenie. Czym chata bogata – czyli pomysły na udaną imprezę.