• Informacje na temat:

    panna cotta pomarańczowa

Przepisy na temat: panna cotta pomarańczowa
  • Lawendowa panna cotta

    Sposób przygotowania Zagotowany wywar na panna cottę przecedź przez sito, by się pozbyć lawendy. Dzięki temu mleko nie będzie już dalej pochłaniało jej aromatu. Do ciepłego mleka dodaj napęczniałą żelatynę i mieszaj tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Przelej panna cottę do słoiczków bądź do plastikowych pojemniczków. Pozostaw do stężenia w chłodnym miejscu na kilka godzin. Przygotowanie...

  • Smaczny i prosty deserek,z dodatkiem pomarańczy w galaretce,pycha.

  • Panna cotta z wanilią

    Sposób przygotowania Wymieszaj 2 łyżeczki żelatyny z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem...

  • Prosty a zarazem smaczny deser.

  • ​Tort z rabarbarem i panna cottą

    Inspirowany słynnym deserem.

  • Nie wiem dlaczego broniłam się przed tym deserem. Jest tak prosty do przygotowania, że nawet dziecko sobie z nim poradzi. Jest pyszny i można podać go z ulubionym dodatkiem, u mnie dziś są to jagody w cukrze ze słoika. Oj jakie to smaczne.

  • Aksamitne desery

    Jogurtowa panna cotta Sposób przygotowania: 1. Żelatynę wymieszaj  z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Laskę wanilii rozetnij, zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń(...). Schładzaj jeszcze 2 godziny. Ew. udekoruj świeżymi malinami. Rada kucharza Jeśli chcesz serwować deser na talerzykach, zwilż wnętrze szklaneczek wodą. To ułatwi wyjęcie gotowej panna cotty z naczynia...

  • Lekkie i pyszne. Polecam.

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...buraka. Gotową, gładką masę solimy. Gotowy hummus posypujemy kawałkami orzechów włoskich i koperkiem. Panna cotta z żurawiną Panna cotta, czyli gotowana śmietanka to klasyczny deser z północnych(...) godzinę namaczamy suszoną żurawinę w soku z truskawek. Blendujemy. Gęstą polewą zalewamy wierzch panna cotty.

  • Kremowy i elegancki deser waniliowo-karmelowy.

Artykuły na temat: panna cotta pomarańczowa
  • Desery truskawkowe

    Panna cotta Składniki na 4 porcje: 2 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 50 dag śmietany kremówki, 7,5 dag cukru, 50 dag truskawek, 2-3 łyżki miodu np. lawendowego, 1-2 łyżki soku cytrynowego, listki mięty do dekoracji. Żelatynę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Odstawić, aby spęczniała. Laskę wanilii rozciąć, czubkiem noża zeskrobać rdzeń. Strączek oraz rdzeń wanilii dodać do...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • ...listki bazylii i osączone z zalewy pomidory. Sałatkę obficie skrop octem. Polej oliwą i 3-4 łyżkami zalewy z pomidorów. Oprósz solą i pieprzem. Posyp oliwkami. Dobrze ochłodź przed podaniem. Panna cotta z owocami Składniki na 4 porcje: - laska wanilii, - 2 kubki (po ok 250 g ) śmietanki, - 50 g cukru, - 2 listki żelatyny, - puszka moreli, - 150 g malin, - 2 łyżki soku z cytryny6 łyżek...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. Proponujemy desery i pyszne, i szybkie! Fot. 123RF/Picsel Bo 15 minut na zrobienie deseru znajdzie każdy!   3-bit to popularny wafelek, który podbił nasze podniebienia połączeniem herbatnika, kremu i mlecznej czekolady. Ten sam pomysł można wykorzystać do upieczenia ciasta. A w zasadzie do zrobienia, bo to ciasto pieczenia nie wymaga....

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

  • Katarzyna Bosacka po raz kolejny rozprawia się z kulinarnymi mitami. Jej najnowsza książka to najlepszy dowód na to, że kuchnia polska wcale nie musi być tłusta, ciężka i niezbyt wyrafinowana. Polacy są coraz bardziej świadomi tego, co jedzą. Znacznie częściej wybieramy lekkie dania, które nie zaszkodzą naszemu dobremu samopoczuciu. W pogoni za zdrowiem wielu z nas porzuciło tradycyjną polską kuchnię, która zwykle bywa postrzegana jako tłusta i bardzo ciężka. Z tym mitem postanowiła...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...