• Informacje na temat:

    panna cotta oryginalny

Przepisy na temat: panna cotta oryginalny
  • Nowoczesna panna cotta

    Idealny deser dla całej rodziny.

  • Jogurtowa panna cotta z galaretką

    ... lodówki, aby galaretka stężała.2. Panna cotta: Wymieszaj jogurt z miodem. W oddzielnym naczyniu rozpuść żelatynę w gorącej wodzie. Ostudź, po czym dodaj do jogurtu i wymieszaj.3. Wyjmij galaretki(...), wykładając je do góry nogami na talerze. Posyp ziarenkami granatu i posiekanymi pistacjami. NASZA RADA: Jeżeli chciałabyś przyrządzić panna cottę według oryginalnej receptury, użyj zamiast jogurtu mleka...

Artykuły na temat: panna cotta oryginalny
  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    Lawendowa panna cotta. Poziomkowe makaroniki. Gruszki w karmelowej glazurze. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • Słodki prezent na Dzień Matki

    ...dostępne od niedawna w dwóch nowych wariantach: Fusion i Dark. Możemy też wybrać praliny w wersji Classic o smakach: Panna Cotta, Tiramisu i Crème Brulèe. Czekoladki dostępne są w eleganckich opakowaniach...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. Proponujemy desery i pyszne, i szybkie! Fot. 123RF/Picsel Bo 15 minut na zrobienie deseru znajdzie każdy!   3-bit to popularny wafelek, który podbił nasze podniebienia połączeniem herbatnika, kremu i mlecznej czekolady. Ten sam pomysł można wykorzystać do upieczenia ciasta. A w zasadzie do zrobienia, bo to ciasto pieczenia nie wymaga....

  • Książka "Na noże", czyli telewizja od kuchni

    ...z szałwią i masłem cytrynowym. Rozdział zamykają dania, których nie można pominąć - desery. Listę otwiera lekka kokosowa panna cotta  z coulis mango, bezkonkurencyjne beza pavlova i tiramisu z amaretto...

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...

  • "Przystawka z kultury" z Moniką Małkowską

    ...i zdumiewające przystawki, dobrane specjalnie od tematu wieczoru. Dotychczas  wieczory wzbogacił m.in. czekoladową-borowikową panna cottą z różą oraz wędzonym dorszem na musie śliwkowym z odrobiną słoniny...

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

  • Katarzyna Bosacka po raz kolejny rozprawia się z kulinarnymi mitami. Jej najnowsza książka to najlepszy dowód na to, że kuchnia polska wcale nie musi być tłusta, ciężka i niezbyt wyrafinowana. Polacy są coraz bardziej świadomi tego, co jedzą. Znacznie częściej wybieramy lekkie dania, które nie zaszkodzą naszemu dobremu samopoczuciu. W pogoni za zdrowiem wielu z nas porzuciło tradycyjną polską kuchnię, która zwykle bywa postrzegana jako tłusta i bardzo ciężka. Z tym mitem postanowiła...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...