• Informacje na temat:

    panko

Przepisy na temat: panko
  • Chrupiące jajka po irlandzku

    Japońską panierkę panko możesz zastąpić tartą bułką...

  • Kotlety z białej fasoli - na przekąskę lub na obiad

    ...mielonego czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki soli selerowej, 1/4 szklanki oleju roślinnego, szklankę płatków suszonego chleba panko (panko to alternatywa dla bułki tartej; jest przygotowana z dość dużych płatków chleba, co sprawia, że potrawy z dodatkiem panko są bardziej chrupiące), 1/4 szklanki wody (jeśli uznamy, że potrzeba), olej do smażenia. Fasolę, czosnek, natkę pietruszki, paprykę w proszku...

  • Klopsiki inne niż nasze!

    ...w kostkę mozzarellę.  3. Z masy uformuj podłużne krokieciki. Oprósz je mąką, następnie zanurz w rozmąconych jajkach, a na koniec obtocz w panierce panko. Lekko dociśnij ją do krokietów. W głębokim rondlu...

  • Krewetki w kokosowej panierce

    ...z cytryny 60 g panierki Panko 30 g wiórków kokosowych Białko z jajka Olej do frytowania  Przygotowanie: Krewetki rozmrozić. Majonez wymieszać z jogurtem i śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane oliwki. Doprawić sokiem z cytryny solą, pieprzem i cukrem. Odstawić w chłodne miejsce. Krewetki obrać, zdjąć błonkę. Panierkę Panko zmieszać z wiórkami...

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    ...feta, pomidory i kolendrowo-limonkowy dressing PIECZONY ŁOSOŚ Pieczony filet z łososia,panko z bazylią i jalapeno, kremowa salsa tomatillo, ryż Basmati PORK CARNITAS Fantastyczny Meksykański klasyk...

Artykuły na temat: panko
  • G Riz

    ...do ostygnięcia. Ubij jajka z niewielką ilością sosu rybnego. Uformuj z masy ryżowej kulki o wielkości piłki do golfa. Wymieszaj liście zielonej herbaty z panierką panko. Obtocz kulki w mące, strzepując nadmiar z ich powierzchni. Zamocz kulki w jajku. Następnie obtocz je w panierce panko połączonej z herbatą. Dociśnij powierzchnię kulki ręką, aby przykleiły się do niej liście herbaty...

  • Piąty półfinał konkursu BlogerChef gościł 10-11 maja br. przewodniczący jury Mirek Drewniak w swoim królestwie – eleganckiej restauracji „Dworek” w Bielsku-Białej. Blogerzy przygotowywali dania w stylu azjatyckim zarówno w sobotę, podczas konkursowych eliminacji, jak i w piątek podczas warsztatów kulinarnych.   Znamy już komplet finalistówDo grona finalistów konkursu BlogerChef dołączyła Małgosia Jaszczyk, autorka bloga tapasdecolo-res.blogspot.com oraz deseru kokosowego z mango, pistacjami i...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...