• Informacje na temat:

    panierki do filet

Przepisy na temat: panierki do filet
  • Panierka inna niż zwykle

    Zazwyczaj mięso panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Ten tradycyjny wariant można urozmaicić wybierając oryginalne dodatki. Będą pasowały m.in. do kurzych pałek czy filetów.

  • Śledź norweski w pikantnej panierce z sosem jogurtowo-orzechowym

    Składniki : - 8 wymoczonych w mleku filetów ze śledzia norweskiego; - 300 g łodyg selera naciowego; - 2 duże, zielone jabłka; - sok z cytryny; - liście sałaty do dekoracji; - 2 łyżki grubo(...) gorczycy; 1 łyżeczka zmielonych ziaren pieprzu cytrynowego; 1 łyżeczka zmielonych ziaren kopru włoskiego. Przygotowanie: Osuszone filety ze śledzia dokładnie obtoczyć w panierce i odstawić do lodówki na...

  • Ryba dla każdego?

    Jednak jeśli zdejmiemy z niego spieczoną skórkę, maluch może spróbować odrobinę mięsa (należy tylko uważać na ości!). Niemowlę można oprócz tego poczęstować zupką rybną, zaś dwulatka - karpiem w galarecie lub rybą w warzywach. ● Domowa zupka z rybą (po 8. miesiącu) Marchew, pietruszkę i ziemniaka pokrój na kawałki i włóż do wrzątku. Oczyść z ości porcję surowego fileta z morszczuka i dodaj...

  • Zmysłowe smaki: Makrela w sosie pomidorowym

    Znudzeni popularnymi filetami rybnymi w panierce? A może spowszedniały wam już wszechobecne tuńczyk i łosoś? Proponujemy, abyście sięgnęli po makrelę i przyrządzili z niej pyszny, prosty i szybki obiad. Zapieczona z pysznym masełkiem z dodatkiem przypraw i podana pod kołderką z aromatycznego sosu pomidorowego - zachwyci każdego!

  • Staropolskie hity

    ...i granatem. Na wierzchu połóż łezki z chrzanowego serka. Udekoruj natką. Karp w panierce z kawiorem Sposób przygotowania 1. Sprawione karpie umyj, osusz, wytnij z nich filety. Pokrój na równe(...) roztrzepanych z piwem i bułce tartej wymieszanej ze skórką cytrynową. Nadmiar panierki delikatnie strzepnij.  2. Rybę ułóż w formie. Obłóż kawałeczkami masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Jedzenie dla dziecka

    ...uważnie, czy wyglądają po usmażeniu tak samo, jak te z reklamy... Niektóre paluszki zamiast filetów zawierają mielone kawałki ryby, a proporcje mięsa i panierki także pozostawiają sporo do życzenia. Dla...

  • Wyborne mięsne kieszonki

    ...piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 30 minut. Filety z farszem pomidorowym Sposób przygotowania 1. Każdy filet głęboko natnij, uważając, by nie przeciąć mięsa do końca. Filety natrzyj...

  • Paluszki rybne

    ...filetów zawierają mielone kawałki ryby, a proporcje mięsa i panierki także pozostawiają sporo do życzenia. Dla niejadka, który jest skłonny spróbować gotowych paluszków rybnych, można raz zrobić wyjątek...

  • Kieszonki z szynką

    Sposób przygotowania 1. Filet opłucz, osusz, potnij na 6 kawałków. Każdy z nich lekko rozbij, nadając kotletom owalny kształt. Lekko posyp je solą i pieprzem. Mozzarellę osącz z zalewy, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Płaty mięsa przykryj plasterkami szynki. Jeśli lubisz, możesz zastąpić szynkę salami albo wędzonym boczkiem. Wędlinę posyp startą mozzarellą. Całość złóż na pół albo zwiń. Ew...

  • Soczyste nuggetsy z pszenną pitą

    Składniki dla 4 osób: 1 podwójny filet z kurczaka 150 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego majeranku sól pieprz 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej 4 chlebki typu pita kilka liści sałaty 8 pomidorków koktajlowych 1/2 cebuli Sposób...

Artykuły na temat: panierki do filet
  • Paluchy rybne w chrupiącej złotej panierce

    ...o białym mięsie. Pokrój filety na 10 kawałków po 120 g. Kształt płata sprawia, że nie będą równe, ale to tylko dodaje im uroku. Osobiście kroję filet wzdłuż na paski o grubości ok. 3 cm i z nich(...) posypkę, a potem wsyp ją do brytfanny. Obtaczaj kawałki ryby w jajku, pozwalaj, żeby nadmiar skapał, i starannie panieruj. (Panierki prawdopodobnie będzie za dużo, ale to ułatwia pracę. Resztę wyrzuć...

  • Filet z kurczaka nadziewany pesto

    ..., parmezanem i oliwą z oliwek dodajemy do bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i miksujemy na pesto.  Filety płuczemy pod wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i w każdym, od dłuższego boku, wycinamy nożem kieszeń. Mięso oprószamy pieprzem i solą. W każdą kieszeń nakładamy porcję pesto.  Na jednym talerzu rozkłócamy jajka, na drugi wysypujemy mąkę, a na trzeci płatki owsiane z bułką tartą. Każdy filet...

  • Jak przyrządzić rybę?

    Zamrożoną rybę przed smażeniem radzę rozmrozić – inaczej panierka będzie się odklejać, a filet nie zrobi się chrupiący, będzie też mniej smaczny. Ryby rozmrażaj powoli, najlepiej dzień wcześniej przełóż je do lodówki.

  • Słonicz śledziowa

    ...część filetów ze śledzia smarujemy olejem słonecznikowym, górę okładamy panierką i kładziemy na pergaminie. wkładamy do piekarnika na 10 do 15 minut ( SPRAWDZAĆ!! żeby się nie spaliło ). Na rozgrzany...

  • Udany połów

    ...trudności: 2 650 g filetów z ryby maślanej lub dorsza, 8 kajzerek, 120 g okruchów chlebowych, 50 g polenty, 3 jajka, 2 łyżki mleka, 100 ml oleju roślinnego do smażenia, 20 g masła, cząstki cytryny oraz(...) miseczki wsyp mąkę. Do drugiej wlej mleko, roztrzep je z jajkami. Pokrój filety rybne na kawałki 2x6 cm. Rozgrzej olej na dużej patelni. Maczaj ryby kolejno w mące, jajkach i okruchach chleba z polentą...

  • Linia Yano Family, Ekodrob

    Yano Family to sześć nowych propozycji obiadowych dla zabieganych smakoszy: polędwiczki z fileta indyczego, kotlety "schabowe" i mielone z indyka, hamburgery, paluszki oraz nuggets - w złocistej chrupiącej panierce.

  • Co stosować zamiast mąki pszennej?

    .... Mąka orzechowa Zmiksowane orzechy  są jedną  z najsmaczniejszych panierek do kotletów z kurczaka (też schabowych). Zastąpią i mąkę, i bułkę tartą. Zamocz filet w roztrzepanym jajku, potem w mące...

  • Jak prawidłowo smażyć potrawy na patelni?

    ...przywrą do patelni. Ryba na rumiano Chcesz wzbogacić smak i uzyskać rumianą skórkę smażonych ryb? Wykorzystaj paprykę lub chili w proszku. Szczyptę papryki dodaj do mąki, w której obtaczasz filety(...) maślanego smaku i aro matu indycze piersi najlepiej smażyć na maśle klarowanym. Używasz oleju? Pod sam koniec smażenia połóż na filetach parę wiórków świeżego masła. *** #POMAGAMINTERIA Hubert ma roczek...

  • Smaczne święta malucha

    ...nowego. Będzie zadowolone, jeśli dostanie to samo, co inni, więc zaplanuj jako jedno  z dań, np. filet z dorsza lub solę, pieczone w folii. Przypraw je odrobiną ziół prowansalskich i sokiem z cytryny. Możesz też podać filet z łososia, ale lepiej go ugotuj (z listkiem laurowym i kilkoma goździkami). Straci wtedy trochę tłuszczu i będzie lżej strawny.  Na to jeszcze za wcześnie Dla małych dzieci...

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    ...… zaledwie w 30 minut przyrządzisz pyszne, świąteczne danie rybne z gwarancją idealnego smaku. Poznaj nowe propozycje od marki WINIARY na najbardziej popularne w tym okresie ryby: karpia i filety(...) cytryny, którą przygotujemy bez dodatku jajka, tę potrawę z pewnością pokochają nasi bliscy. Wystarczy filety lub dzwonka z karpia pokroić na kawałki (o grubości max. 2 cm), zmoczyć je wodą i obtoczyć...

Wideo na temat: panierki do filet
  • Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowym

    Znudzeni popularnymi filetami rybnymi w panierce? A może spowszedniały wam już wszechobecne tuńczyk i łosoś? Proponujemy, abyście sięgnęli po makrelę i przyrządzili z niej pyszny, prosty i szybki obiad. Zapieczona z pysznym masełkiem z dodatkiem przypraw i podana pod kołderką z aromatycznego sosu pomidorowego - zachwyci każdego!