• Informacje na temat:

    panierka rybna

Przepisy na temat: panierka rybna
  • Ryba dla każdego?

    Tradycyjny karp smażony w panierce, który jest serwowany na Wigilię niemal we wszystkich polskich domach, jest dla dziecka zbyt ciężkostrawny.

  • Chrupiąca panierka

  • Ryby nad morzem

    ...wspomaga pracę układu nerwowego, wpływa na rozwój pamięci i koncentrację. Dlatego też zaleca się ich spożycie dzieciom. Dla prawidłowego rozwoju dziecka, dieta rybna jest najlepsza. Nawet kiedy sezon...

  • Wracając ostatnio do domu po zakupach przechodziłam obok znajomego sklepu rybnego i bez namysłu stwierdziłam, że dawno nie jedliśmy ryby. Weszłam, kupiłam i po przyjściu do domu postanowiłam, że będzie zupa! I nie właśnie zupa z warzywami korzeniowymi. Lekka ale sycąca, smaczna i pięknie pachnąca.

  • Ryby w diecie dziecka. Jakie najlepsze?

    ..., posmakują niemowlęciu i starszakowi; ✔ zupa rybna – gotowana na wywarze z jarzyn, doprawiona koperkiem, delikatna i smaczna, w sam raz na chłodne dni; ✔ ryba pieczona w folii lub z rusztu – posypana...

  • Bardzo smaczna, doskonała na przyjęcia

  • Ryby w diecie brzdąca

    ...malcowi inne dania: ✔ pulpeciki rybne z ziołami - np. natką czy kolendrą, ugotowane na parze, posmakują niemowlęciu i starszakowi; ✔ zupa rybna - gotowana na wywarze z jarzyn, doprawiona koperkiem...

  • Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup

  • Wigilijne przysmaki dla smyka

    Atmosfera Gwiazdki i smak świątecznych potraw to zazwyczaj jedne z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Warto więc, by nawet niemowlę mogło zjeść odrobinę barszczu czy rybki. Podpowiadamy, jak przyrządzić tradycyjne potrawy dla malca.

  • Pyszny kurczaczek :)

Artykuły na temat: panierka rybna
  • Smaczne święta malucha

    Ryby chude, pieczone w folii lub gotowane Możesz podawać bez obaw W drugim roku życia dziecko je już ryby przynajmniej dwa razy w tygodniu. Dlatego rybna kolacja wigilijna to dla niego nic nowego. Będzie zadowolone, jeśli dostanie to samo, co inni, więc zaplanuj jako jedno  z dań, np. filet z dorsza lub solę, pieczone w folii. Przypraw je odrobiną ziół prowansalskich i sokiem z cytryny...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...powinny zawierać minimum 60 proc. ryby, jednak praktyka pokazuje, że najczęściej jest jej znacznie mniej, czasem tylko 36 proc. Reszta to chłonąca tłuszcz panierka, czyli zwykle skrobia kukurydziana...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Teraz głos mają ... ryby

    ...w kosteczkę jabłko (1/4). Polać sosem winegret (łyżka). Wymieszać. Odstawić na 2 godziny. Pasta rybna z ogórkami Składniki na 1 porcję, ok. 240 kcal.: Wędzoną rybę (10 dag) obrać ze skóry, usunąć...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Teraz głos mają ... ryby

    ...w kosteczkę jabłko (1/4). Polać sosem winegret (łyżka). Wymieszać. Odstawić na 2 godziny. Pasta rybna z ogórkami Składniki na 1 porcję, ok. 240 kcal.: Wędzoną rybę (10 dag) obrać ze skóry, usunąć...

  • Zobaczcie bez jakiego dania laureaci konkursu nie wyobrażają sobie świąt! Serdecznie chcieliśmy podziękować za tak liczne zgłoszenia na konkurs. Wybór zwycięzców był bardzo trudny. Na wybranie pięciu odpowiedzi, które nas urzekły i wprawiły w świąteczny nastrój poświęciliśmy aż kilka dni. Żeby nie przedłużać, prezentujemy Wam laureatów, to do nich powędrują fantastyczne kosze z produktami Concet13. Kosz deserowy Pani Iwona Ch. W moim domu na w każde święta pojawia się na stole taka potrawa,...

  • Jaki jest smak wakacji?

    - Łóżko i stół to dwa najważniejsze sprzęty w życiu człowieka. Tu się wszystko zaczyna i wszystko kończy - mówi Robert Makłowicz, dziennikarz, pisarz, krytyk kulinarny i podróżnik. - A wakacje smakują miejscem, w którym się jest, bo w wakacje więcej czasu poświęcamy na przyjemności, a jedzenie należy do przyjemności - dodaje.

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Fot. 123RF/Picsel Pośród tradycyjnych, wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznej zupy. W niektórych domach jest to czerwony barszcz, w innych grzybowa, a w jeszcze innych treściwa zupa rybna. Pierwsza z nich powinna zostać przygotowana na bazie domowego zakwasu,...