• Informacje na temat:

    panierka do kurczaka bez bulki

Przepisy na temat: panierka do kurczaka bez bulki
  • Pierś z kurczaka w kuchni przedszkolaka

    Nie masz pomysłu na smaczny obiad dla swojej pociechy? Z pomocą przychodzi niezawodna pierś z kurczaka! Soczysta, delikatna i zdrowa – nigdy nie zawodzi. Z nią żadne kulinarne wyzwanie Ci niestraszne!

  • Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup

  • Obiad z dwóch dań

    ..., a pieczone elementy kurczaka z kokosową nutą są pyszną i zdrową propozycją na drugie danie. Mięso Kurczaka Zagrodowego z Podlasia jest niezwykle soczyste, kruche i delikatne, dlatego doskonale komponuje(...) zmysły! Składniki: 1 Kurczak Zagrodowy pęczek włoszczyzny bez kapusty 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe kilka listków limonki kaffir (można zamienić na skórkę z limonki lub...

  • Pyszny kurczaczek :)

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...około 2. urodzin może też spróbować dobrze wypieczonej piersi kurczaka albo dobrej gatunkowo, nie za tłustej kiełbasy. Dań nie należy przyrządzać bezpośrednio na ruszcie, ale na aluminiowej tacce. Wtedy(...) domu czy na kwaterę, przebrać je, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i przelać wrzątkiem. Potem owoce można już bezpiecznie serwować - same, z cukrem lub z dodatkiem lekko posłodzonej śmietany...

  • Chrupiąca panierka

  • Szybko,prosto i pysznie.

  • pyszne zdrowe kotleciki z indyka bez dodatku tłuszczu. Nadają się w sam raz do drobiowych hamburgerów:)

Artykuły na temat: panierka do kurczaka bez bulki
  • Historia pewnej bułki

    ...: 500 g poszatkowanej białej kapusty, 1 szklanka posiekanej bazylii, 1 twarde jabłko obrane i pokrojone w cienkie paski Na sos: 250 g sosu aioli, 1 łyżka musztardy francuskiej, 3 cebulki szalotki drobno(...), 2 małe lekko ubite jajka, 110 ml śmietany 12-proc., 300 ml porto, 4 cebulki szalotki drobno posiekane, 2 łodygi tymianku, 4 ziarna czarnego pieprzu, sól morska Na galaretkę: 3 listki żelatyny, 400 ml...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Filet z kurczaka nadziewany pesto

    Na talerzu z różnokolorowymi warzywami, z sosem lub bez, z panierką albo i bez niej, kurczak z prawdziwym aromatycznym pesto zawsze się sprawdzi.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Wyborne filety drobiowe

    Dania z piersi kurczaka mają same zalety: są bardzo smaczne, dosyć tanie, zdrowe i niskokaloryczne.

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Urlop od wyrzeczeń

    Latem łatwiej dbać o figurę? Akurat! Owszem, przed wyjazdem każda z nas robi, co może, by dobrze wyglądać w bikini. Ale na miejscu zaczynamy sobie dogadzać. I w tydzień zjadamy tyle kalorii, co normalnie przez pół miesiąca. Skąd to wiemy? Z najnowszych wyliczeń dietetyków. Wspólnie z ekspertami ogłaszamy akcję wróć z wakacji bez „nadbagażu”.

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Powstrzymaj rozwój miażdżycy

    Zmiany w diecie Przez miesiąc jedz wyłącznie chude mięso. Może to być cielęcina, drób (kurczak, indyk), ale bez skórki, która jest bombą cholesterolową. W tym czasie zupełnie zrezygnuj z jedzenia czerwonego mięsa. Po miesiącu znów wprowadź je do jadłospisu, ale nie więcej niż 2 porcje w tygodniu.  Trzy razy w tygodniu zjedz rybę morską. Najlepszy będzie dorsz, łosoś, śledź, halibut i tuńczyk...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...