• Informacje na temat:

    panierka do camemberta

Przepisy na temat: panierka do camemberta
  • Camembert na ciepło

    Camembert w wersji na ciepło, u nas smażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

  • Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup

  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    Fantastyczną przekąskę można przygotować z użyciem sera pleśniowego. W połączeniu z różnymi dodatkami i ziołami otrzymamy całe bogactwo smaków.

  • Pyszny kurczaczek :)

  • Odkryj żurawinę

    ...w bułce tartej. Panierka musi być gruba, żeby ser nie wypłynął. Smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron i osączone  z tłuszczu podawaj z sosem żurawinowym. Porada: nie masz świeżej żurawiny pod ręką...

  • Chrupiąca panierka

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Po Walentynkowej kolacji czas na wykwintną przystawkę.))

  • Sałatka z rukoli, grejpfruta i camemberta

Artykuły na temat: panierka do camemberta
  • Smakołyki w panierce

    Schabowy w panierce z płatków owsianych Składniki: 600 g schabu wieprzowego, sól, pieprz czarny mielony, pół łyżeczki kurkumy. Panierka: 2 jajka, 2 łyżki mleka, 2 łyżki mąki, 100 g płatków(...) cebulki, 2 łyżki masła, sól i pieprz, 50 g orzechów włoskich. Panierka: 2 jajka, 50 g mąki, 100 g otrąb owsianych lub żytnich. Przygotowanie: Obrane pieczarki kroimy w plasterki, obrane cebule drobno...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Orkisz pod różnymi postaciami coraz częściej gości na naszych stołach. Warto włączyć go do jadłospisu, gdyż w niezwykły sposób wpływa on na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W ostatnim czasie pojawiły się badania naukowe potwierdzające to, co o orkiszu nasi przodkowie wiedzieli już od dawna. Okazuje się bowiem, że to niegdyś bardzo popularne zboże ma wiele prozdrowotnych właściwości, a jego spożywanie może wyjątkowo pozytywnie wpływać na nasz...

  • Złote piersi po królewsku

    Piersi przekrawam wzdłuż, robiąc kieszonki, i delikatnie zbijam tłuczkiem. Im bardziej spłaszczone będzie mięso, tym szybciej się usmaży, a jest to bardzo istotne, ponieważ panierka z płatków jest cienka i szybko nabiera złotego koloru. Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka. Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Smaki z Czech

    ...jajkach i bułce tartej. Aby ser podczas smażenia nie wyciekł, panierka powinna być gruba. Obtocz go więc we wszystkich składnikach jeszcze raz. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż panierowane sery z obu(...) camemberta o klasycznym smaku, ale także takiego, który ma dodatki - np. pieprz, paprykę albo czosnek. Do bułki tartej warto dodać przyprawy, np. bazylię albo zioła prowansalskie. Kiełbasa na piwie...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...

  • W dobie wszechobecnego nurtu „bycia online”, „przeglądania sieci” i „pozostawaniu na łączach” warto zastanowić się, ile czasu tak naprawdę poświęcamy na byciu w wirtualnym świecie i jak wpływa on na nasze życie. Fot. 123RF/Picsel Niejednokrotnie, jadąc autobusem czy pociągiem zauważamy, że otaczają nas ludzie beznamiętnie wpatrujący się w ekran telefonu czy tabletu, a na palcach jednej ręki można policzyć osoby które spędzają czas na zwykłej rozmowie. Mało kto przebywa teraz na świeżym...