• Informacje na temat:

    paluszki z ciasta na tartę

Przepisy na temat: paluszki z ciasta na tartę
  • Piaskowy kołacz na maślance

    Ciasto idealne do porannej kawy

  • Świetnie pasują do czerwonego barszczyku, zup czy jako przekąska do piwa :)

  • Jak podkreślić smak ulubionych dań

    ...i wystudź. Potem zdejmij skórkę, papryki oczyść i zmiksuj. Wymieszaj z odrobiną oliwy oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw. Pomysłowe panierki 1. Połam słone paluszki, precelki lub krakersy, zmiksuj je w malakserze albo rozgnieć wałkiem do ciasta na drobniutkie okruszki. Wymieszaj je z ulubionymi przyprawami i używaj zamiast tartej bułki. 2.  Posiekaj drobniutko orzechy (np...

  • Paluszki w innym wydaniu, są aromatyczne i smaczne.

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...lepiej po zapieczeniu. Składniki (dla 4 osób) 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 1 cukinia 1 kabaczek 1 bakłażan 1 pomidor 100 g koziego sera 150 ml śmietanki kremówki(...) razem upominając się o figowo-śliwkowy podwieczorek. Składniki (4 sztuki): 1 opakowanie gotowego kruchego ciasta (ok. 300 g) lub: 200 g mąki, 75 g masła, 1 jajko, 2 łyżki cukru pudru,  250

  • Łatwe, szybkie i przyjemne.

  • Słodkie, chrupiące, orzechowe. Warto spróbować w dwóch wersjach : z polewą słodsze bez polewy mniej słodkie.

  • Dojście do momentu, kiedy mogę stwierdzić nieskromnie, że moje ciasto na tartę jest idealne, dużo mnie kosztowało prób i błędów :)

  • Ciasto kruche do przygotowania tarty jest szybkie i proste. Ponieważ nie powinno się go ogrzewać przygotowuję je za pomocą robota kuchennego. Podstawą jest mąka krupczatka, która nadaje ciastu chrupkości. Przepis podaję na spód. Idealna do przygotowania tego ciasta jest stolnica silikonowa, gdyż łatwiej jest ciasto przełożyć na papier do pieczenia i do formy.

  • Ciasto kruche do przygotowania tarty jest szybkie i proste. Ponieważ nie powinno się go ogrzewać przygotowuję je za pomocą robota kuchennego. Podstawą jest mąka krupczatka, która nadaje ciastu chrupkości. Przepis podaję na spód i górę. Idealna do przygotowania tego ciasta jest stolnica silikonowa, gdyż łatwiej jest ciasto przełożyć na papier do pieczenia i do formy.

Artykuły na temat: paluszki z ciasta na tartę
  • Ciasto pełne możliwości

    ...składniki w formie. Zwisające brzegi ciasta dociśnij do zewnętrznych brzegów blaszki. Wstaw do piekarnika 200°C. Piecz 25-30 minut. Gotową tartę wyjmij z piekarnika i wybij na talerz jak babkę z piasku(...) farsz mógł parować podczas pieczenia. Kulebiak ułożyć w formie oprószonej mąką. Piec 30 minut w temp. 200°C. Paluszki z ciasta francuskiego Składniki na około 65 sztuk: 2 opakowania mrożonego...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • kruche ciasteczka

    ...to posiekać dokładnie nożem tak aby z ciasta były malutkie kawałeczki i podsypać troszkę mąką i zagnieść ciasto energicznie. Następnie podzielić ciasto na dwie części i odstawić do podrośnięcia. W tym...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Sylwester 2012

    Francuskie paszteciki z pieczarkami Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag polędwiczek wieprzowych, 25 dag pieczarek, olej, szklanka bulionu, 75 ml wytrawnego(...), cytryna pokrojona w cienkie plastry, kilka gałązek koperku, sól, pieprz Przygotowanie: Paluszki krabowe rozmroź, kilka odłóż do dekoracji, resztę pokrój w kostkę. Buraki i jajka obierz, pokrój...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Aby go dobrze wykorzystać, przygotuj pyszne ciasto, które zachwyci twoich bliskich. Fot. 123RF/Picsel Truskawki dosyć powszechnie uznaje się za afrodyzjak, jednak na tym nie kończą się ich właściwości. Są również cennym źródłem witamin i minerałów. Zawierają więcej witaminy C niż cytrusy, ponadto witaminę A, B1, B2 i PP; wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Wapń i fosfor wzmacniają kości i zęby, a w połączeniu z magnezem odkwaszają organizm. Dla osób,...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...