• Informacje na temat:

    pałki pieczone z jabłkami

Przepisy na temat: pałki pieczone z jabłkami
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...kukurydzą z puszki. Ryż oraz żeberka polej przed podaniem sosem powstałym podczas pieczenia. Udekoruj np. świeżymi ziołami. Szynka z jabłkami : Magdalena Mętrak z firmy organizującej domowe przyjęcia...

  • Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na danie, które z powodzeniem możecie przygotować na obiad. Jeżeli lubicie potrawy z kurczaka, jesteście mięsożercami – myślę, że tak przygotowane pałki Wam zasmakują.

  • Pyszności na obiad

    ...wyłożonej pergaminem. Piecz 30 min w temp. 180 st. Podawaj np. z zimnymi dipami. Filety z kaczki zapieczone z grzybami Sposób przygotowania 1. Grzyby rozmroź, opłucz i osusz. Mniejsze kawałki(...) pałki w sezamie Sposób przygotowania 1. Imbir obierz cieniutko i zetrzyj  na tarce o drobnych otworkach, wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli.  Papryczki chili opłucz, przekrój, oczyść z pesteczek...

  • Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.

  • Lukrowany placek z imbirem

    Przepis na to ciasto możesz łatwo zmienić. Wystarczy, że masę jabłkową wymieszasz np. z dżemem pomarańczowym. Szarlotka będzie smakowała nieco inaczej, ale równie dobrze!

  • Jak pyszny obiad z kurczakiem w roli głównej to właśnie pałki z kurczaka w wielu przyprawach pieczone w piekarniku. Zapraszam po przepis:)

  • Ulubiona potrawa mojej Julci to oczywiście pieczone pałki z kurczaka. Pachnące ziołami, soczyste kruche mięso i mojej małej do szczęście nie trzeba nic więcej.

  • Klasyczny pomysł na sycący i tani obiad dla całej rodziny. Chrupiąca glazurowana skórka i soczyste wnętrze sprawia, że chętnie wracam do tego przepisu.

  • Smaczny pomysł na "Pałki w jabłkach"

  • Uwielbiam pieczoną skórkę z kurczaka,jeszcze taką chrupiącą,mniaaaaam :-)

Artykuły na temat: pałki pieczone z jabłkami
  • Jabłko w roli głównej

    Lubisz szarlotki? Poznaj nasze nowe przepisy na pyszne ciasta z jabłkami.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...pokroić w plasterki. Wino zmieszać z oliwą. Dodać czosnek, cebulę, chili, tymianek, listki laurowe i skórkę z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Do marynaty włożyć pałki. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim pałki. Przełożyć na talerz i trzymać w cieple. Warzywa i pieczarki opłukać i obrać. Marchewki i pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki i cukinię na...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Łakocie dla zdrowia i urody

    Bardzo smaczne, lekkie i zdrowe – te słodycze warto jeść codziennie.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...