• Informacje na temat:

    paella z chorizo i krewetkami

Przepisy na temat: paella z chorizo i krewetkami
  • Paella z kurczakiem

    ...patelni dodaj kurczaka oraz groszek, dobrze wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli lubisz, do paelli możesz dodać też krewetki albo plasterki chorizo.

  • Paella

    Składniki: 50 dag ryżu do paelli (okrągłego) cebula papryka wybrane owoce morza, np. krewetki, małże 6 udek kurczaka 3 kiełbaski chorizo 5 szkl. bulionu szafran oliwa 2 cytryny Przygotowanie: Na patelni na oliwie podsmaż chorizo. Dodaj udka, zrumień, zdejmij. Obsmaż posiekaną cebulkę i paprykę. Dodaj ryż, smaż, aż się zeszkli. Do ciepłego bulionu dodaj szafran. Zalej ryż...

Artykuły na temat: paella z chorizo i krewetkami
  • Hiszpańska paella

    Pokrój cebulę w drobną kostkę. Kalmary pokrój w krążki. Opłucz i małże, wyrzuć te otwarte. Pozostałe gotuj w niewielkiej ilości wody, aż się otworzą - ok. 5 minut. Pokrój rybę, kurczaka i chorizo. Gotuj ryż z kurkumą przez 5 minut. Rozgrzej olej na dużej patelni. Smaż cebulę i kurczaka. Dodaj chorizo, fasolkę, posiekany czosnek. Po kilku minutach dodaj krewetki i kawałki ryby, a następnie...

  • Kuchnia hiszpańska

    Paella z krewetkami Składniki na 3-4 porcje: 40 dag ryżu do risotto, 5 nitek szafranu (możesz zastąpić 1/2 łyżeczki kurkumy), 1 średni pomidor, 2-3 ząbki czosnku, 1 średnia cebula, 1/2 strąka(...) Składniki na 2-3 porcje:   20 dag dużej białej fasoli (np. Piękny Jaś), 10 dag kiełbasy chorizo, 10 dag kiełbaski morcilla lub kaszanki, 10 dag wędzonego boczku, 10 dag mięsa wieprzowego, 1 łyżeczka słodkiej...

Wideo na temat: paella z chorizo i krewetkami
  • Klasyczna paella - jak ją zrobić?

    Paella to jedno z najpopularniejszych dań kuchni hiszpańskiej, którą dziś zna już cały świat! Przyrządzana na dużej patelni, spożywana zwykle prosto z niej - to głównie smażony ryż z dodatkami. Warto pamiętać, by wybierać ryż średnioziarnisty, trzeba też uważać, by nie był zbyt rozgotowany. U nas klasyczna wersja paelli - z krewetkami i innymi owocami morza, a także odrobiną chorizo i pomidorami.