• Informacje na temat:

    ozdoby z poru

Przepisy na temat: ozdoby z poru
  • Moc zamknięta w zielonych liściach

    Zima w kalendarzu, a za oknem, pora roku trudna do zdefiniowania. Termometr zadziwia, co nie zmienia faktu, że teraz zdecydowanie trudniej o pełnowartościowe warzywa i owoce. Warto poszukać takich, które dostarczą nam witamin w skondensowanej dawce.

  • Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.

  • Sposób na wielkanocną babę

    ...1 jajko szczypta soli 1 szklanka mleka pół szklanki cukru 125 g masła 100 g płatków migdałów np. Bakalland + do ozdoby Kajmak tradycyjny np. Bakalland do ozdoby...

  • Witam serdecznie Propozycja na wykonanie pięknego koszyczka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jest przy nim trochę zabawy ale efekt po upieczeniu rekompensuje włożony trud. Takim koszyczkiem możemy udekorować świąteczny stół podczas Wielkanocnego śniadania.

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę!

  • Tort z kremem serowo-toffim. Tort w polewie czekoladowej z rozetkami i ozdobami czekoladowymi.

  • Warzywa i owoce na wigilijnym stole? Pamiętaj o nich!

    ...wigilijnym stole. Z warzyw i owoców można dowolnie komponować różne surówki i sałatki - z pewnością każdy znajdzie swoją ulubioną. Owocowe ozdoby na choinkę Owoce podczas świąt nie muszą być tylko(...) cynamonu, goździki i anyż. Będzie to nie tylko zabawa, ale i ukłon w stronę środowiska - owocowe ozdoby są ekologiczne.   Buraki w wigilijnym barszczu Zupa, której nie trzeba przedstawiać. Jest...

  • Tort urodzinowy z biszkoptem z dwoma kremami. Tort oblany polewą czekoladową i udekorowany czekoladowymi kwiatkami.

  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    ...skierować do pracowni cukierniczej, gdyż wtedy mają pewność, że takie ozdoby zostaną wykonane z masy cukrowej i kremu. Dzięki temu taki tort będzie nie tylko oryginalnie wyglądał, ale i dobrze smakował...

  • Tort z biszkoptem jasnym z dwoma kremami.Tort oblany polewą z dekoracją czekoladową.Tort z podobnych moich ostatnio tortów, polubionych przez rodzinę.Tort zrobiłam na podwójne przyjęcie, moje i męża.

Artykuły na temat: ozdoby z poru
  • Przytulna sypialnia jesienną porą

    Jak urządzić urokliwą i funkcjonalną sypialnię, dzięki której nie dopadną nas jesienne smutki?

  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....

  • Idealna pora na ślub? Podpowiadamy, kiedy warto zorganizować wesele

    .... Na popularności zyskują również wesela organizowane w okresie karnawału. Często wybieranym motywem przewodnim takiego przyjęcia jest styl glamour. Wszechobecny błysk, mieniące się ozdoby, cyrkonie...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Zamiast welonu - ozdoby do włosów

    ...dowolność.  Do wyboru, do koloru Chociaż welon nadal cieszy się dość dużą popularnością, coraz częściej zastępowany jest przez różnego rodzaju ozdoby, do tej pory nie kojarzone z panną młodą lub(...) zdecydować się na kilka opcji i w trakcie przyjęcia weselnego dostosowywać ozdoby do poszczególnych faz uroczystości. Jeśli chcemy na ślubie wystąpić w tradycyjnym welonie, a potem zamienić go na coś...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Pora na dobranoc

    Chyba niezbyt często zdarza się, że skromne marzenia kolekcjonera stają się tak szybko faktem. A tak właśnie było z kolekcją Muzeum Dobranocek.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Fenomen mydła z Aleppo

    Ta bura, niepozorna kostka pewnie nie będzie ozdobą łazienki. Za to radzi sobie z cerą tłustą, trądzikiem, zatkanymi porami, ropnymi wykwitami i innymi problemami skórnymi. Mydło z Aleppo zwane poetycko matką wszystkich mydeł naprawdę zasługuje na uwagę.

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...