• Informacje na temat:

    ozdabianie jajek z majonezem

Przepisy na temat: ozdabianie jajek z majonezem
  • Jaja faszerowane czerwoną papryką

    Składniki: 5 ugotowanych na twardo jajek 4 połówki czerwonej papryki konserwowej np. Ogródek Dziadunia (która zdobyła godło "Doceń polskie" i tytuł Top produkt)  pół pęczka drobnego(...) konserwowej miksujemy (np. blenderem) na gładką masę. Siekamy drobno szczypiorek i dodajemy go razem z papryką i majonezem do żółtek. 2. Pozostałą połówkę papryki kroimy w drobną kostkę - część...

  • ...arcydzieła;) Jogurt naturalny mieszamy z kwaśną śmietana lub jeśli ktoś woli, z majonezem i ozdabiamy placki, talerz można przybrać kawałkami marchewki lub dyni. Układamy placki na blasze, posypujemy...

Artykuły na temat: ozdabianie jajek z majonezem
  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    Malowanie jajek, ozdabianie święconki czy symboliczne polewanie się wodą w lany poniedziałek - to tradycje, które nieodłącznie każdemu z nas kojarzą się z Wielkanocą. Czy tak samo jest z świątecznymi potrawami? Jakie dania goszczą najczęściej na naszych wielkanocnych stołach?*

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Wielkanoc z maluchem

    ...drobne elementy czy odgryźć kawałek styropianowego jaja. ● Przygotuj dla smyka wielką wyprawę w poszukiwaniu czekoladowych jajek. Możesz je pochować w zakamarkach ogrodu, ale też w mieszkaniu. Jeśli odwiedzają was goście z dziećmi, urządźcie wspólne poszukiwania i zawody, kto znajdzie najwięcej jajek. Nagrodą może być np. czekoladowy zajączek. Możecie również urządzić mini bitwę na pisanki, aby...

  • Danonis - nowy produkt  Danone

    W kwietniu na rynku pojawił się Danonis - jogurt naturalny typu greckiego firmy Danone. Dzięki wyjątkowej gęstości i kremowości doskonale nadaje się on do przyrządzania sałatek, sosów, deserów - idealnie zastępując tradycyjną śmietanę.