• Informacje na temat:

    ostre papryczki w słoikach

Przepisy na temat: ostre papryczki w słoikach
  • Faszerowane papryczki na przyjęcie

    ...lodówki. 2. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je warstwami w słoikach. Do słoików wrzuć jeszcze po ząbku czosnku oraz gałązki tymianku, listki oregano i bazylii. Całość zalej gorącym olejem. Dolej(...)Składniki: 500 g papryki ostrej (chili lub lekko słodkiej czereśniowej) 200 g sera typu feta 250 g twarożku ok. 5 ząbków czosnku (wedle uznania) sól świeże zioła: garść oregano...

  • Papryczki czereśniowe cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

  • Ostre dania sposobem na udaną dietę

    ...mięsa. Trzeba jednak pamiętać, żeby przygotowywać ją w rękawiczkach i nie dotykać twarzy, jeśli wcześniej kroiliśmy papryczkę chili. Sposób przygotowania: 1. Pokrój drobno papryczki chili(...) papryczki chili Są idealne na przekąskę lub jako dodatek do dań. Jeśli papryczki mają zbyt intensywny smak, możesz przez kilka godzin namaczać je w mleku (im tłustsze tym lepsze). Sposó...

  • Dla miłośników ostrych papryk. Papryki czereśniowe są smaczne, zdrowe i nie są tak bardzo ostre. Często bywają w sprzedaży w dużych sieciach handlowych. Polecam.

  • Śledzie z suszonymi pomidorami na ostro

    Tradycyjna polska przekąska w nowej wersji

  • Papryki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

  • Papryka słodka i ostra w zalewie

    Składniki: 2 kg papryki 30 dag papryczek chili 0,5 l octu 0,5 kg cukru 2,5 l wody 4 łyżki soli olej 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 cebule pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie: 1. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki. Papryczki chili możesz pozostawić w całości lub przekroić wzdłuż. Wszystkie włóż do miski, posól 4 łyżkami soli...

  • pikantne buraczki do słoików na zimę rewelacyjnie smakują świetny dodatek do mięs

  • Składniki na 6-8 słoików: 1000 g niewielkich czerwonych i żółtych pomidorów; 2 główki czosnku; 4 papryczki chili; roztwór octu spirytusowego (według uznania 1 część octu na 2 albo na 3 części wody); olej roślinny; cukier, sól do smaku.

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane papryczki"

Artykuły na temat: ostre papryczki w słoikach
  • Ostre papryczki z serem

    ...słoika ułóż pokrojony w plasterki czosnek, na nim nadziane papryczki. Całość zalej gorącym olejem wymieszanym pół na pół z oliwą. Zakręć słoik i odstaw. Papryczki są pyszne, ale bardzo ostre(...) wody Papryczki umyj, odetnij u nasady i ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. (Najlepiej robić to w rękawiczkach, bo potem mogą szczypać ręce). Ze szklanki wody i szklanki cukru ugotuj syrop. Partiami...

  • Pomidorki na ostro

    Bogactwo świeżych owoców i warzyw daje nam wiele możliwości. Schyłek lata to idealny czas na przygotowanie przetworów.

  • Śledź Matias w ostro-słodkiej zalewie z orzechami

    Wspaniały słodko-pikantny śledzik idealny jako przekąska. Ostra papryczka chili nadaje ostrości, a miód dodaje łagodzącej słodyczy.

  • Ostro i orientalnie

    Kuchnia orientalna, w której ostre przyprawy należą do nieodzownych składników, nadaje się do tego wyśmienicie. Także inne potrawy, które zawierają curry, papryczki chili czy dużą ilość pieprzu(...) kajeńskiego, papryczki chili do dekoracji. Przygotowanie: fasolę zalej wodą, mocz przez noc, ugotuj. Odcedź. Na łyżce oliwy zrumień mięso, wyjmij. Do rondla wlej resztę oliwy. Na niej 10 min smaż...

  • Warzywa pozytywnie zakręcone

    ..., ale nie pasteryzuj. Przechowuj w chłodnym miejscu. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 25 minut Porcja: 120 kilokalorii Pomidory w ostrej zalewie Składniki na 6 niewielkich słoików: po 1 kg niewielkich czerwonych i żółtych pomidorów, 2 główki czosnku, 4 papryczki chili, 1/2 l oleju roślinnego, kilkanaście ziaren czarnego pieprzu, ocet spirytusowy (3 lub 5-proc.), sól, cukier, gałązka świeżego...

  • Kiszenie czas zacząć

    ..., liście laurowe i ziele angielskie. Strączek ostrej papryczki sprawi, że będą lekko pikantne. Buraków - cebula i liście laurowe. Papryki - czosnek, liście laurowe, koper i ziele angielskie...

  • Sos do spaghetti

    Składniki: 5 kg pomidorów 3 główki czosnku 1-2 ostre papryczki 0,25 l oliwy duży pęczek bazylii sól cukier Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do garnka wlej oliwę i lekko podsmaż na niej drobno pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, włóż pomidory i jeśli chcesz, żeby sos był ostry, bardzo drobno pokrojone papryczki. Posól i gotuj kilka godzin, aż sos zgęstnieje...

  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Bez względu na kolor jest bezcenna dla zdrowia. Jest też witaminową rekordzistką. Zobacz, jakie są zalety jedzenia papryki.

  • Księga smaków: Rozmaryn

    ...mielone (ok. 60 dag) połącz z cebulą, czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą, szczyptą pieprzu i ostrej mielonej papryki. Uformuj z masy 8 kotlecików. Umyj i osusz gałązki rozmarynu. W każdy...

  • Coś pysznego z indyka

    To delikatne, białe mięso nadaje się nie tylko na zwykłe kotlety czy pieczeń!