• Informacje na temat:

    oryginalny sos winegret

Przepisy na temat: oryginalny sos winegret
Artykuły na temat: oryginalny sos winegret
  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    Podpowiadamy, jak go dobrać i czym przyprawić, by pasował do mięs, warzyw, marynat oraz sosów.

  • TAJNIAK W SZYNKOWYM MUNDURKU

    Oryginalny smak !

  • Gra smaków

    Szachy i kostka Rubika to nie tylko łamigłówki pozwalające ćwiczyć umysł, ale też wspaniała inspiracja do tworzenia nowych oryginalnych dań.

  • Sałatki. Rozpieszczają nasze oczy i podniebienia. Nawet najwięksi mięsożercy ulegają czasem ich urokowi. Bo jak tu się oprzeć rozwichrzonym liściom sałaty, kolorowym paprykom, złocistej kukurydzy i pachnącym słońcem pomidorom? Na dodatek skomponowanym w estetyczną całość, dopełnioną doskonałym sosem ? Po prostu - trzeba jeść!

  • Sałatki z wędlinami. Zdziwisz się, co przygotujesz z ich użyciem. Pycha!

    Sałatka z brokułem, szynką wędzoną, rzodkwią i sosem czosnkowym Ugotowane ziemniaki, marchewka, pietruszka, kiszony ogórek, cebula, połączone majonezem, często z dodatkiem szynki, jajka na(...) rozmaite sposoby modyfikować, osiągając w ten sposób całkiem nowy, oryginalny smak. Dodatek innego rodzaju wędliny, słodkiego akcentu w postaci ananasa bądź brzoskwini, czy też wyrazistej rukoli nadadzą jej...

  • Rukola święci triumfy

    .... Obie sałatki serwujemy ze świeżą bagietką, a tuż przed podaniem polewamy sosem winegret: oliwa z oliwek, sok z cytryny lub ocet balsamiczny, sól i pieprz. Bardziej wyszukana wersja to: rukola, orzechy włoskie, rodzynki, pomidory suszone, kapary i pomidorki koktajlowe. Do tego starty ser typu bursztyn i sos winegret z dodatkiem czosnku. Pycha! W wersji na słodko Rukolę można też łączyć...

  • Gotowa, by być bardziej fit? Podejmij wyzwanie i zamień jeden posiłek dziennie na sałatkę ze świeżyc

    ...wyrazistymi. Jak dobrać sos do sałatek? Gatunki sałat różnią się konsystencją, kruchością oraz smakiem, dlatego powinno się je łączyć z różnymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, takie jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi sosami winegret na bazie oliwy lub olejów smakowych (witaminy A, D, E i K znajdujące się w sałacie, warzywach i owocach, najlepiej...

  • Karczochy - z czym to się je?

    ...z łodygą. Dojrzałe pączki nadziewa się, gotuje, smaży. Dużego karczocha można ugotować i jeść liść po liściu. Dobrze smakuje zanurzany w sosie holenderskim, winegret lub posypany gruba solą(...) z nim obchodzić? Jadalną częścią rośliny są dolne spody liści i delikatna podstawa kwiatu (tzw. serce karczocha). Części te odznaczają się lekko gorzkawym, ale oryginalnym i wykwintnym smakiem...